Toyota: Τα προβλήματα στην παραγωγή μείωσαν τα έσοδα κατά 21%

Toyota: Τα προβλήματα στην παραγωγή μείωσαν τα έσοδα κατά 21%

Η έλλειψη ημιαγωγών και η αναγκαστική μείωση της παραγωγής για πολλούς μήνες το περασμένο έτος, οδήγησε την Toyota σε μείωση εσόδων κατά 21% το 2021.

Toyota

Ο ιαπωνικός κολοσσός αναγκάστηκε να μειώσει την πρόβλεψη του για τον συνολικό αριθμό παραγωγής κατά 500.000 μονάδες, ρίχνοντας το νούμερο στα 8,5 εκατ. κομμάτια. Η Toyota, όπως είναι φυσικό, εξηγεί ότι η μείωση παραγωγής είναι απόρροια της πανδημίας και την παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. Ο κατασκευαστής, δεν απέκλεισε να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή το 2022 αν χρειαστεί.

Η εταιρία τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει αναγκαστεί να μειώσει επανειλημμένα τον ρυθμό παραγωγής. Με τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 40% να σημειώνεται τον Σεπτέμβριο. Παρά τις δυσκολίες, οι πωλήσεις της Toyota σημείωσαν αύξηση κατά 10,6% το 2021, τοποθετώντας την στην κορυφή για δεύτερο συναπτό έτος.

Toyota

Από την πλευρά της, η Toyota ζήτησε συγγνώμη για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στους πελάτες της, προσθέτοντας ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να φέρει τον ρυθμό παραγωγής στα φυσιολογικά επίπεδα.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Toyota ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα πρέπει να περιμένουν τέσσερα χρόνια για να φτάσει στα χέρια τους το νέο Land Cruiser, αν το παραγγείλουν τώρα.

Μπορεί η παραγωγή να ταλανίζεται, αλλά ο Ιάπωνας κατασκευαστής παραμένει αισιόδοξος για τις πωλήσεις του, μην αλλάζοντας τον στόχο των 10,29 εκατ. οχημάτων. Τέλος, τα καθαρό έσοδα του νέου οικονομικού έτους αναμένεται να φτάσουν τα €18,92 δισ.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube