Toyota: Tα 12+1 μοντέλα που την έκαναν ό,τι είναι σήμερα

Toyota: Tα 12+1 μοντέλα που την έκαναν ό,τι είναι σήμερα

Πάθος για ποιότητα, αξιοπιστία, ευκολία στην οδήγηση, καθώς και πρωτοπορία στην υβριδική τεχνολογία, έχουν εδραιώσει την Toyota ως τη Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανία σε χρηματιστηριακή αξία και μια από τις συνολικά μεγαλύτερες εταιρείες σε παγκόσμια κλίμακα.

Από το παρακλάδι μιας εταιρείας κατασκευής αργαλειών έως την καθιέρωσή της ως του μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο, η Toyota έχει ακολουθήσει μια αξιοθαύμαστα αποδοτική κι ενδιαφέρουσα πορεία.

Η αρχή έγινε το 1933, ως το τμήμα αυτοκινήτου της Toyoda Automatic Looms Works που έφτιαχνε αργαλειούς. Ξεκίνησε υπό τη διεύθυνση του Kiichiro Toyoda, ο οποίος αφού ταξίδεψε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, μελέτησε σε βάθος τους βενζινοκινητήρες και ολοκλήρωσε το πρωτότυπο επιβατικό Α1. Τα πρώτα επίσημα μοντέλα ήταν τα Toyoda Model AA Sedan, AB Phaeton και το φορτηγό G1.

Ωστόσο, η εταιρεία που συστάθηκε το 1937 δεν ονομαζόταν Toyoda αλλά Toyota Motor Co, που ακουγόταν πιο εύηχα. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια είχαν ήδη παραχθεί 100.000 αυτοκίνητα, ενώ ένα μεγάλο παράθυρο αύξησης των πωλήσεων άνοιξε το 1957, όταν ιδρύθηκε η Toyota Motor Sales USA και εξήχθη το πρώτο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube