Toyota: Στοπ στην παραγωγή εννέα εργοστασίων στην Ιαπωνία

Toyota: Στοπ στην παραγωγή εννέα εργοστασίων στην Ιαπωνία

Ύστερα από τον σεισμό της περασμένης εβδομάδας στην Ιαπωνία, η Toyota αναγκάζεται να κλείσει πολλές γραμμές συναρμολόγησης σε εννέα εργοστάσια για λίγες ημέρες τον Φεβρουάριο.

Toyota Hitachi plant

Είναι σαφές ότι, μεταξύ του κλεισίματος των συνόρων, των δυστοκίας σε τροφοδοσία μικροεπεξεργαστών και των ιδιοτροπιών της φύσης, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει πρόσφατα πολλαπλές προκλήσεις. Η τελευταία είναι ένας σεισμός στη βορειοανατολική Ιαπωνία που είχε αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών εργοστασίων.

Ένας σεισμός που αναπόφευκτα προκάλεσε κακές αναμνήσεις στους Ιάπωνες, αλλά ευτυχώς, δεν υπήρχε αυτή τη φορά τσουνάμι. Ωστόσο, οι υλικές ζημιές ήταν πολλές και ανάγκασαν την Toyota να κλείσει 14 γραμμές παραγωγής σε συνολικά εννέα εργοστάσια μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Τα μεγάλα SUV της Lexus και της Toyota που προορίζονται για την αμερικανική αγορά είναι από τα μοντέλα που επηρεάζονται, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Επηρεάζονται επίσης τα εργοστάσια που παράγουν το C-HR, το RAV4 ή ακόμα και το Prius. Το κλείσιμο θα είναι μόνο για μία εβδομάδα το πολύ, επομένως δεν θα πρέπει να προκαλέσει σημαντική χρονική επιβάρυνση στις παραδόσεις για την Ευρώπη.

[Πηγή NikkeiAsia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube