To Toyota Prius (ξανα)γίνεται αγωνιστικό

To Toyota Prius (ξανα)γίνεται αγωνιστικό

Τον περασμένο Ιούνιο, η Toyota παρουσίασε το Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition. Πλέον οι Ιάπωνες μας παρουσιάζουν το επόμενο βήμα.

Το Toyota Prius ξαναμπαίνει στην πίστα με περισσότερη ισχύ, αγριεμένη εμφάνιση και βιοκαύσιμα. Και η αλήθεια είναι πως του πάει πολύ.

Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει μετατρέψει το Prius σε ένα πραγματικό αγωνιστικό, με μεγαλύτερη μπροστινή αεροτομή, προστατευτικά πτερύγια στα πλαϊνά μέρη, όπως επίσης και μία ευδιάκριτη αεροτομή στο πίσω μέρος. Συν τοις άλλοις, ον αγωνιστικό μοντέλο, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο.

Το αγωνιστικό Toyota Prius θα είναι μεταξύ των εκθεμάτων στο Σαλόνι του Τόκιο που θα λάβει χώρα το διάστημα 13-15 Ιανουαρίου 2024

Toyota Prius

Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει καμία λεπτομέρεια σχετικά με τη μονάδα ισχύος του αγωνιστικού Prius προς το παρόν, όμως, σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο, Car Watch Impress, η ισχύς του είναι πολύ μεγαλύτερη από την έκδοση για τον δρόμο.

Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, έχει προτιμηθεί μια μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας για το υβριδικό σύστημα κι έχουν γίνει οι ανάλογες τροποποιήσεις στο σύστημα ψύξης.

Το αγωνιστικό Prius κατετάγη 11ο στη γενική κατάταξη κι 6ο στην κατηγορία του στον 10ωρο αγώνα αντοχής της Ταϊλάνδης, όπου έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο, τερματίζοντας 21 γύρους πίσω από τον πρωτοπόρο. Να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές στον αγώνα ήταν συνολικά 63 και πίσω από το τιμόνι του Prius κάθισε μεταξύ άλλων ο γνωστός και μη εξαιρετέος Akio Toyoda, γνωστός με το προσωνύμιο «Morizo».

Επί του παρόντος, δεν γνωρίζουμε πότε θα ξαναδούμε στην πίστα το συγκεκριμένο Prius. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως το ιαπωνικό πόνημα θα βρίσκεται ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα που θα παρευρεθούν στο Σαλόνι του Τόκιο 2024 που θα διεξαχθεί το διάστημα 13-15 Ιανουαρίου 2024.  


 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube