Toyota Land Cruiser για μεταφορά εμβολίων σε χώρες του Τρίτου Κόσμου

Toyota Land Cruiser για μεταφορά εμβολίων σε χώρες του Τρίτου Κόσμου

Κάθε χρόνο, 1,5 εκατομμύριο παιδιά χάνουν τη ζωή τους από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τον εμβολιασμό.

Η Toyota σε συνεργασία με την Toyota Tsusho και την B Medical Systems παρουσίασαν ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Cruiser 78 το οποίο θα μεταφέρει εμβόλια σε δύσβατες περιοχές χωρών του Τρίτου Κόσμου.

Το Toyota Land Cruiser 78 βασίζεται στη γενιά J70 που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1984 και βρίσκεται ακόμα στην παραγωγή σε αρκετές αγορές καθώς διακρίνεται για την αξιοπιστία του και τις εκτός δρόμου δυνατότητες.

Το συγκεκριμένο όχημα εξοπλίζεται με καταψύκτη CF850 της B Medical Systems με χωρητικότητα 396 lt, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει έως και 400 πακέτα εμβολίων. Έχει ξεχωριστή μπαταρία και μπορεί να λειτουργήσει για περίπου 16 ώρες χωρίς παροχή ρεύματος, ενώ φορτίζει είτε μέσω πρίζας είτε μέσω του κινητήρα όταν αυτός βρίσκεται σε λειτουργία.

B Medical Systems
Ο καταψύκτης της B Medical Systems χωρά 400 πακέτα εμβολίων και μπορεί να λειτουργήσει για 16 ώρες χωρίς ρεύμα χάρη σε ξεχωριστή μπαταρία.

Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έχει πάρει προέγκριση από το σύστημα PQS της WHO, ικανοποιώντας τις προδιαγραφές προμηθειών που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Έτσι, θα μπορεί να μεταφέρει και να διανέμει με ασφάλεια εμβόλια COVID-19 σε χώρες του Τρίτου Κόσμου στα πλαίσια του προγράμματος COVAX.

Εκτός από εμβόλια για COVID-19, το Land Cruiser θα μεταφέρει και παιδικά εμβόλια τα οποία πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασίες 2 - 8°C. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι παρόλο που οι αναπτυσσόμενες χώρες δέχονται βοήθεια από GAVI, Vaccine Alliance και UNICEF όσον αφορά την προμήθεια εμβολίων, το 20% από αυτά πετιούνται λόγω υψηλής θερμοκρασίας καθώς δεν υπάρχουν μέσα μεταφοράς με ψυγείο που να μπορούν να κινηθούν σε κακής ποιότητας δρόμους. Κάθε χρόνο, 1,5 εκατομμύριο παιδιά χάνουν τη ζωή τους από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τον εμβολιασμό.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube