Συνεργασία Jaguar Land Rover – BMW για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης

Συνεργασία Jaguar Land Rover – BMW για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης

Στόχος η μείωση του κόστους και η ταχύτερη μεταφορά τεχνολογίας στην παραγωγή.

Η Jaguar Land Rover και η BMW επιβεβαίωσαν τη συνεργασία τους στην εξέλιξη τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση.  

Η BMW δήλωσε ότι θα αναπτύξει τους επόμενης γενιάς ηλεκτρικούς κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων και ηλεκτρονικά σε πλήρη συνεργασία με την Jaguar Land Rover, με προφανή στόχο να μειώσει το κόστος εξέλιξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Μαζί, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των πελατών, μειώνοντας τον χρόνο εξέλιξης και μεταφέροντας τις σύγχρονες τεχνολογίες πιο γρήγορα στην αγορά», ανέφερε εκ μέρους του BMW Group ο Klaus Froehlich. Η BMW στοχεύει να έχει 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2025. Σήμερα το μοναδικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW είναι το i3. Την ίδια στιγμή η Jaguar έχει να επιδείξει το πολλαπλώς βραβευμένο I-Pace.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, μια κοινή ομάδα στελεχών  των BMW Group και Jaguar Land Rover θα εδρεύει στο Μόναχο και θα έχει ως αντικείμενο εργασίας την εξέλιξη των μονάδων «Gen 5». Παρόλα αυτά δεν θα υπάρξει κοινό εργοστάσιο και η κάθε εταιρεία θα παράγει στις δικές της εγκαταστάσεις του νέους κινητήρες και τα όποια μηχανικά μέρη θα εξελίσσονται από κοινού.

Εκ μέρους της Jaguar Land Rover, ο Nick Rogers δήλωσε πως η JLR έχει δώσει δείγμα γραφής σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση και τώρα πρέπει πλέον να κλιμακώσει τις προσπάθειές της, να εξελίξει τις τεχνολογίες της και να υποστηρίξει την επόμενη γενιά των προϊόντων της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube