Toyota Corolla: Έσπασε το φράγμα των 50 εκατ. πωλήσεων

Toyota Corolla: Έσπασε το φράγμα των 50 εκατ. πωλήσεων

Κανένα άλλο αυτοκίνητο στον πλανήτη δε μπορεί να προσεγγίσει καν το ιστορικό επίτευγμα των 50 εκ πωλήσεων της Toyota Corolla.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο της 1ης γενιάς Corolla, η Toyota, είδε το αγαπημένο της τέκνο να σπάει το φράγμα των 50 εκατ. πωλήσεων τον Ιούλιο του 2021.

Ο αριθμός προκαλεί ζάλη ακόμα κι αν συγκριθεί με εξίσου ιστορικά-εμπορικά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τo VW Golf, τη σειρά «F» της Ford, το VW Beetle ή ακόμα και το Ford Model T.

corolla

Η Toyota Corolla παρουσιάστηκε επίσημα το 1966 (1969 ντεμπούταρε στις ΗΠΑ) και έκτοτε σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της. Μάλιστα, κατάφερε να γίνει το best seller όχημα σε παγκόσμιο επίπεδο ήδη από το 1997 και σήμερα, στην 12η αισίως γενιά της, συνεχίζει με «σπασμένα φρένα» να οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων, σχεδόν σε ετήσια βάση, σε ολόκληρο τον πλανήτη.   

Αυτή τη στιγμή η 12η κατά σειρά γενιά του μοντέλου παράγεται σε 12 εργοστάσια της Toyota ανά τον κόσμο που βρίσκονται στην Ιαπωνία, την Βενεζουέλα, την Βραζιλία, την Κίνα, το Πακιστάν, την Ν. Αφρική, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ, την Τουρκία, το Ην. Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube