Toyota: Aνάκληση-μαμούθ 3,4 εκατ. αυτοκινήτων

Toyota: Aνάκληση-μαμούθ 3,4 εκατ. αυτοκινήτων

Λόγω προβλημάτων στους αερόσακους και στο ρεζερβουάρ καυσίμων

Η Toyota ανακοίνωσε την ανάκληση 3,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων λόγω προβλημάτων στους αερόσακους τύπου κουρτίνας και στο ρεζερβουάρ καυσίμων. 
 
Πρόκειται για μια από τις πιο μαζικές ανακλήσεις που έχουν σημειωθεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Toyota διευκρίνισε πως η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα παραγωγής από το 2006 έως το 2015 και σε ό,τι έχει να κάνει με τους αερόσακους δεν έχει να κάνει με το σκάνδαλο της Takata. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τις συγκολλήσεις των θαλάμων στους πλευρικούς τύπου κουρτίνας αερόσακους, οι οποίοι ενδέχεται να ενεργοποιηθούν όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 
Η Toyota δεν ξεκαθάρισε πώς γίνεται αυτό, ή αν η ενεργοποίηση συμβαίνει αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο όντας εκτεθειμένο σε μεγάλες εξωτερικές θερμοκρασίες ή μπορεί να συμβεί και όταν είναι σταθμευμένο και σε κλειστό γκαράζ. 
Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά σε 1,43 εκατ. οχήματα Prius, Corolla και Lexus CT200h, κατασκευής από 2008 έως 2012. Από αυτά, μόλις τα 141.000 έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, με τα περισσότερα να βρίσκονται σε Ιαπωνία και ΗΠΑ.
 
Σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα με το ρεζερβουάρ καυσίμων, η ανάκληση έχει να κάνει με 2,87 εκατ. αυτοκίνητα (τα 713.000 έχουν πουληθεί στην Ευρώπη) που έχουν παραχθεί από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Αύγουστο του 2015. Σε αυτά, υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν ρωγμές στο ρεζερβουάρ κάτι που μπορεί να προκαλέσει διαρροή. Πρόκειται σαφώς για πιο επικίνδυνο πρόβλημα από αυτό με τους αερόσακους.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube