Του έκλεψαν δύο KIA Sportage μέσα σε ένα μήνα!

Του έκλεψαν δύο KIA Sportage μέσα σε ένα μήνα!

Ο φοιτητής δηλώνει προβληματισμένος για την επόμενη αγορά του.

Ο David Reiss, ένας εικοσάχρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Denver είχε την ατυχία να πέσει θύμα κλοπής αυτοκινήτου όχι μία, αλλά δύο φορές μέσα σε ένα μήνα! Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο περίεργη μάλιστα αν συνυπολογίσουμε πως και τα δύο αυτοκίνητα που εκλάπησαν ήταν KIA Sportage!

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα τον Οκτώβριο. Ο Reiss είχε παρκάρει το KIA Sportage στο γκαράζ κάτω από το διαμέρισμά του, όμως οι κλέφτες απέκτησαν πρόσβαση και το αυτοκίνητο έκανε φτερά.

Μετά από αυτή την εμπειρία, ο Reiss αποφάσισε να αγοράσει ξανά ένα KIA Sportage καθώς ήταν ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο όχημα. Πέντε ημέρες μετά από την αγορά του δεύτερου SUV και ενώ είχε μπει Νοέμβριος, ο Reiss έπεσε ξανά θύμα κλοπής! Αυτή τη φορά οι δράστες πήραν το αυτοκίνητο από το γκαράζ της δουλειάς του.

KIA Sportage

Όπως δήλωσε ο νεαρός φοιτητής:«Στατιστικά είναι σχεδόν απίθανο να σου κλέψουν το αυτοκίνητο δύο φορές μέσα σε ένα μήνα. Πιστεύω πως έφταιγε και το γεγονός ότι αγόρασα το ίδιο μοντέλο, ίσως θα έπρεπε να έχω επιλέξει διαφορετικό. Σκέφτομαι πως δεν θέλω να πάρω άλλο αυτοκίνητο. Φοβάμαι για το τι μπορεί να συμβεί στο τρίτο!»

Η αστυνομία του Denver αναφέρει πως οι κλοπές αυτοκινήτου έχουν αυξηθεί κατά 50,5% το 2020 (6.394) σε σύγκριση με το 2019 (4.248), λόγω της πανδημίας. Τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορονοιού, έοχυν αναγκάσει αρκετούς ανθρώπους να δουλεύουν από το σπίτι και να αφήνουν τα οχήματά τους παρκαρισμένα για μεγάλα διαστήματα, ενώ τα οικονομικά προβλήματα έχουν επίσης παίξει το ρόλο τους στην αύξηση των κλοπών. 

Το 80% των κλεμμένων αυτοκινήτων εντοπίζονται από την αστυνομία μέσα σε λίγες μέρες και επιστρέφουν στον ιδιοκτήτη τους, όμως κανένα από τα δύο KIA Sportage του Reiss δεν έχει εμφανιστεί. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι κλέφτες αυτά είναι pick-up της Ford και της Chevrolet, και διάφορα μοντέλα των Honda, Subaru, Hyundai και KIA.

[Πηγή: Denver CBS]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube