Του δεκαπλασίασαν το πρόστιμο επειδή το πλήρωσε… αμέσως!

Του δεκαπλασίασαν το πρόστιμο επειδή το πλήρωσε… αμέσως!

Βιάστηκε, ενώ έπρεπε πρώτα να μηνύσει τον… εαυτό του!

Μερικές φορές η νομοθεσία οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις. Όχι μόνο εδώ, αλλά και σε «προηγμένες» χώρες όπως η Γαλλία.

Ένας Γάλλος υπερέβη το όριο ταχύτητας με το επαγγελματικό του όχημα, τον φωτογράφισε η κάμερα και του ήρθε το «μπουγιουρντί» να πληρώσει 45 ευρώ.

Πλήρωσε το πρόστιμο αμέσως, ηλεκτρονικά. Κι αυτό ήταν το λάθος του. Διότι δεν πρόσεξε μια υποσημείωση με ψιλά γράμματα: ότι, αν το όχημα είναι δηλωμένο επαγγελματικό σε εταιρεία, πρέπει πρώτα το αφεντικό να αναγνωρίσει το πρόσωπο του παραβάτη στη φωτογραφία και να τον μηνύσει.

Στην περίπτωσή μας, το αφεντικό ήταν ο ίδιος ο παραβάτης και είτε δεν πρόσεξε την υποσημείωση είτε το θεώρησε γελοίο να μηνύσει τον εαυτό του. Το σύστημα όμως δεν κάνει τέτοιους συνειρμούς. Θεώρησε την πληρωμή του προστίμου άκυρη, με αποτέλεσμα ο ήρωάς μας να λάβει μετά από μήνες μια ειδοποίηση ότι χρωστά στο δημόσιο 450 ευρώ! Διότι αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο, αυτό δεκαπλασιάζεται.

Ο νόμος για τη μήνυση εναντίον αυτού που οδηγεί το αυτοκίνητο, αν διαπιστωθεί παράβαση, ψηφίστηκε πρόσφατα στη Γαλλία. Και, όπως φαίνεται, θα κάνει τους Γάλλους… δικομανείς, αφού εκτός από τους άλλους θα πρέπει τώρα να μηνύουν και τον εαυτό τους!

[Πηγή: L’Est Republicain μέσω Caradisiac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube