Τώρα μπορείς να αγοράσεις το Tesla Roadster με $250

Τώρα μπορείς να αγοράσεις το Tesla Roadster με $250

Μόνο που η συγκεκριμένη έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου έχει μήκος 25 cm.

Το Tesla Roadster 2.0 παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το Νοέμβριο του 2017 ταράσσοντας τα νερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με τις εξωπραγματικές επιδόσεις του. Δύο χρόνια μετά, το Roadster είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Tesla έναντι $250 (€227), με ένα μικρό αστερίσκο: πρόκειται για μοντέλο υπό κλίμακα 1:18!

Tesla Roadster

Το πιστό αντίγραφο του Tesla Roadster κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη της σχεδιαστικής ομάδας της Tesla χρησιμοποιώντας τα τρισδιάστατα μοντέλα CAD του πραγματικού μοντέλου.

Σύμφωνα με την περιγραφή, αποτελείται από πάνω από 180 μεταλλικά και πλαστικά τμήματα, έχει λεπτομερή καμπίνα με ρεαλιστικές επενδύσεις και υφασμάτινες ζώνες ασφαλείας, οι πόρτες και το πορτ παγκάζ ανοίγουν, οι τροχοί στρίβουν ενώ η οροφή είναι αφαιρούμενη. Η κλίμακα του μεταλλικού μοντέλου είναι 1:18 με μήκος 252 mm, πλάτος 109,5 mm και ύψος 70 mm ενώ το βάρος του είναι 0,875 kg.

Tesla Roadster

Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το μοντελάκι του Tesla Roadster θα πρέπει να έχουν διεύθυνση αποστολής στις ΗΠΑ ή τον Καναδά καθώς μόνο εκεί μπορεί να το στείλει η εταιρεία. Πάντως η τιμή των $250 είναι ευκαιρία αν συνυπολογίσουμε πως το πραγματικό Tesla Roadster θα κοστίζει $250.000 (€226.880).

Με μια επίσκεψη στο επίσημο online κατάστημα της Tesla θα δείτε πως η εταιρεία προσφέρει υπό κλίμακα μοντέλα όλης της γκάμας της (Model 3, Model S, Model X, Semi, Roadster) με την ίδια ακριβώς τιμή σε διάφορες αποχρώσεις.

Να θυμίσουμε πως η έκδοση παραγωγής του Tesla Roadster που θα ακολουθήσει το 2021, θα επιταχύνει από τα 0-96 km/h σε 1,9" χάρη σε τρεις ηλεκτροκινητήρες ενώ θα διατίθεται και σε έκδοση με προωθητήρες αερίου - μια τεχνολογία που παραπέμπει περισσότερο σε διαστημικό όχημα. Επιπλέον, μια μπαταρία χωρητικότητας 200 kWh θα του χαρίζει αυτονομία 1.000 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, ακόμα έναν αριθμό-ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube