To Top Gear δεν έχει ανάγκη τις υπερβολές του The Grand Tour [video]

To Top Gear δεν έχει ανάγκη τις υπερβολές του The Grand Tour [video]

Το Top Gear θα είναι απλούστερο και… καλύτερο από το The Grand Tour, κρίνοντας από το νέο trailer.

Όταν ο Jeremy Clarkson αποφάσισε να ρίξει μπουνιά σε έναν από τους παραγωγούς του Top Gear, το κανάλι δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον απολύσει. Κι ας ήταν η μεγάλη φίρμα της εκπομπής, ο άνθρωπος που την έκανε ένα εξαιρετικά πετυχημένο παγκοσμίως τηλεοπτικό προϊόν, για δύο και πλέον δεκαετίες.

Οι κολλητοί του, Richard Hammond και James May τον ακολούθησαν. Και έτσι το Top Gear που γνωρίζαμε ουσιαστικά τελείωσε. Μέσα από τις στάχτες του γεννήθηκε μια νέα εκπομπή. Μετά από πολύ ντόρο για το ποιος θα αναλάμβανε τον δύσκολο ρόλο του διαδόχου του πληθωρικού Clarkson, τη δουλειά ανέλαβε ο παρουσιαστής Ghris Evans. Στο cast συμπεριλήφθηκαν γνωστά ονόματα από τον χώρο του θεάματος, όπως ο ηθοποιός Matt LeBlanc, διάσημος από το σίριαλ «Τα φιλαράκια». Αλλά και ονόματα που χαίρουν τεράστιας εκτίμησης από το σκληροπυρηνικό κοινό του αυτοκινήτου για τις οδηγικές τους ικανότητες, όπως ο Chris Harris και η γερμανίδα οδηγός αγώνων Sabine Schmitz, η γνωστή «βασίλισσα του Nurburgring». Στην πορεία όμως ο Evans αποδείχτηκε λίγος. Και στο τέλος της πρώτης μόλις σεζόν αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Δείτε τη μακριά βερσιόν του σκηνοθέτη για το λονδρέζικο τουρ του Ken Block [video]

Στο μεταξύ, τον περασμένο Νοέμβριο έκανε πρεμιέρα το The Grand Tour. Το πολυδιαφημισμένο show των Clarkson, May και Hammond στο διαδικτυακό κανάλι Amazon. Με μυθικό budget για την παραγωγή κάθε επεισοδίου. Μόνο η πρώτη σκηνή του πρώτου show κόστισε 3,2 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δεν ενθουσίασε. Χιούμορ χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση. Και ακραία concept που βασίζονταν κυρίως στην καταστροφή των αυτοκινήτων για να εντυπωσιάσουν, όπως οι φθηνές ταινίες δράσης με αδύναμο σενάριο. Αν και είχαν την ευκαιρία και τα χρήματα να κάνουν κάτι εντελώς καινούριο, οι τρεις πρώην του Top Gear συνέχισαν στην ίδια λογική αυτό που έκαναν και στο BBC, τραβώντας απλώς την ιδέα από τα μαλλιά. Το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό, αλλά σίγουρα δεν ανταποκρίθηκε στις τεράστιες προσδοκίες. Τόσο ως ψυχαγωγικο θέαμα, όσο, ακόμη περισσότερο, ως εκπομπή αυτοκινήτου.

Σύντομα οι δύο εκπομπές θα ξαναμπούν στη μάχη για τη δεύτερη σεζόν τους. Για το Top Gear θα είναι η 24η, και το BBC έδωσε στη δημοσιότητα το νέο του trailer, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Chris Harris, ο Matt LeBlanc και ο Rory Reid. Οι τρεις τους φαίνεται να έχουν βρει πλέον τη χημεία που χρειάζεται η συμπαρουσίαση μιας εκπομπής, όταν μάλιστα οι απαιτήσεις είναι τόσο υψηλές. Το χιούμορ είναι εκλεπτυσμένο και βγαίνει αβίαστα, με φυσικότητα. Και οι ιδέες για τα θέματα μοιάζουν εντυπωσιακές, χωρίς υπερβολές που φωνάζουν από χιλιόμετρα ότι είναι ένα στημένο γύρισμα. Που είναι. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σου έρχεται στο νου όταν βλέπεις την εκπομπή.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube