Δράκοι, πειρατικά καράβια και εξωφρενικά αυτοκίνητα στο The Grand Tour. Βackstage φωτογραφίες

Δράκοι, πειρατικά καράβια και εξωφρενικά αυτοκίνητα στο The Grand Tour. Βackstage φωτογραφίες

Η εναρκτήρια σκηνή του The Grand Tour ήταν καθηλωτική και δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για ΤΟ show.

Το The Grand Tour ξεκίνησε με μία επική σκηνή. Ένας «Αγγλάρας» αφήνει πίσω του το υγρό Λονδίνο, διασχίζει τον ωκεανό και φτάνει στην έρημο οδηγώντας μια φτιαγμένη Mustang. Εκεί συναντά μια παρέα απίστευτων σπανιότατων supercars και κάποιων αυτοκινήτων με πραγματικά… εξεζητημένες μετατροπές.

Λέγεται ότι είναι η ακριβότερη σκηνή που έχει ποτέ γυριστεί για την μικρή οθόνη, αξίας 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Κάποιος που βοήθησε πολύ στην υλοποίηση μας μιλά για αυτό. Αυτός ο κάποιος είναι ο Jim Graham, ένας τύπος που τρέχει σε αγώνες Baja με ένα VW Beetle. Το παλιό… Ο Jim είναι ο άνθρωπος σου αν θέλεις να οδηγήσεις κάποιο πραγματικά περίεργο όχημα στην έρημο της νότιας California. Οι παραγωγοί του The Grand Tour προφανώς έχουν την ίδια άποψη. Για αυτό απευθύνθηκαν σε αυτόν.

Τα αυτοκίνητα που βλέπουμε να εμφανίζονται σε αυτό το γύρισμα είναι άκρως αντιφατικά. Κάποιες προϊστορικές Rolls Royce, αυτοκίνητα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Hollywood, Spyker, Pagani, Wector, Ford GT και κάπου ανάμεσα σε όλα ένα pick up Jeep, αλλά και ένα μονοθέσιο Indy. Ο Jim μίλησε στο Jalopnik για την εμπειρία μοιράζεται μαζί μας κάποιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα:

«Τους βοήθησα να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που χρειάζονταν για το γύρισμα. Έχουμε πολλά αυτοκίνητα που έχουν παίξει σε ταινίες. Οι ιδιοκτήτες είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι. Οι παραγωγοί του show είναι τρομεροί επαγγελματίες. Έφτιαξαν μια ωραία παρέα. Έστηναν τα αυτοκίνητα κάτω από την σκηνή και οι άνθρωποι μιλούσαν μεταξύ τους και το απολάμβαναν. Ήταν το απόλυτο cars and coffee. Έλεγα στους ανθρώπους μου, παιδιά απολαύστε την στιγμή, κρατήστε την στο μυαλό σας γιατί δεν πρόκειται να μαζευτεί ξανά αυτή η μοναδική παρέα ανθρώπων και μηχανών. Είναι από αυτά που δεν συμβαίνουν δεύτερη φορά στη ζωή σου.

Στην άσπρη τέντα ήταν ο χώρος φιλοξενίας, μέχρι να φτάσει η ώρα του γυρίσματος. Φορτηγά με ποτό και φαγητό έκαναν το πράγμα να μοιάζει με ένα φανταστικό πάρτι, παρά την ζέστη. Η τέντα όπου γυρίζονταν οι σκηνές studio ήταν δίπλα. Ο Clarkson, ο Hammond και ο May ήταν πολύ cool, και πέρασαν πολύ χρόνο μιλώντας με τους ανθρώπους, κάνοντας πλάκα, συζητώντας για αυτοκίνητα.

Ο κόσμος έφτανε στο σημείο με… σχολικά λεωφορεία. Τραβήχτηκαν χιλιάδες φωτογραφίες, ίσως εκατομμύρια».

Ευτυχώς, θα πούμε εμείς. Έτσι μπορούν να πάρουν μια γεύση ακόμη και όσοι δεν ήταν μεταξύ των τυχερών παρευρισκόμενων.

Πηγή Jalopnik

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube