Τον Ιανουάριο η παρουσίαση του «καυτού» Toyota Yaris GR-4 [video]

Τον Ιανουάριο η παρουσίαση του «καυτού» Toyota Yaris GR-4 [video]

Η Toyota δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά – Τι λένε οι διαρροές.

Αρχικά η παρουσίασή του ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Ράλι Αυστραλίας. Όμως ο τελευταίος αγώνας του WRC δεν έγινε ποτέ, εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που την περίοδο εκείνη κατέκαιαν τη χώρα.

Έτσι και η παρουσίαση του Yaris GR-4 ματαιώθηκε και αυτή με την Toyota να ανακοινώνει τώρα ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο του Tokyo Auto Salon.

Η Toyota δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες σε σχέση με τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου και το μόνο που ξέρουμε είναι πως αυτό θα ενσωματώνει τεχνολογία από την εμπλοκή της εταιρείας στο WRC.

Κάπως έτσι, η ύπαρξη τετρακίνησης θεωρείται βέβαιη , καθώς μαρτυρά και ο αριθμός «4» στο όνομα του αυτοκινήτου.
Δεν διευκρινίζεται όμως αν αυτή θα βασίζεται σε ένα συμβατικό σύστημα τετρακίνησης ή αν στον πίσω άξονα θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας. Στο δεύτερο σενάριο συνηγορεί και το γεγονός ότι από το 2021 τα WRC αυτοκίνητα θα είναι υβριδικά, και από αυτήν την άποψη ίσως το αυτοκίνητο χρησιμοποιηθεί για να υπάρξει η απαραίτητη homologation για το Yaris WRC της επόμενης γενιάς.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι πληροφορίες θέλουν την ύπαρξη κάτω από το καπό ενός τρικύλινδρου 1,5 τούρμπο με απόδοση 200 ίππων.
Σαφώς το αμάξωμα θα είναι διαφορετικό καθώς θα υπάρχουν πρόσθετες αεροδυναμικές παρεμβάσεις σε σχέση με το απλό Yaris, ενώ αναβαθμισμένη για την  περίσταση αναμένεται να είναι και η ανάρτηση αλλά και το σύστημα πέδησης.

Όπως δήλωσε και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota, Matt Harrison, το Yaris GR-4 θα αποτελέσει τον βασικό βραχίονα σύνδεσης της Toyota με την Gazoo Racing.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube