Τίτλοι τέλους για το σεντάν VW Passat

Τίτλοι τέλους για το σεντάν VW Passat

To αφεντικό της VW επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά του Passat θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με στέισον αμάξωμα, κλείνοντας έτσι το κεφάλαιο της σεντάν έκδοσης του μοντέλου.

VW Passat

O ισχυρός άνδρας της VW, Thomas Schäfer, μιλώντας στο Automotive News Europe επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την μάρκα να αποχαιρετά την σεντάν έκδοση του VW Passat

Συγκεκριμένα, ο Schäfer ανέφερε ότι η απόφαση για το οριστικό κλείσιμο του κεφαλαίου της σεντάν έκδοσης του μοντέλου έχει παρθεί, τονίζοντας ότι η νέα γενιά του Passat θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με στέισον αμάξωμα.

VW Passat

Τα πρώτα αυτοκίνητα της νέας γενιάς του Passat θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους το Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι η αποκάλυψη της θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Το νέο Passat θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του γκρουπ VW στην Μπρατισλάβα, πλάι στο νέο Škoda Superb. To τελευταίο, σε αντίθεση με το Passat θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο με σεντάν και στέισον αμάξωμα και οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν προς το τέλος του έτους.

VW Passat

Κλείνοντας, ο Schäfer δήλωσε ότι το νέο Passat εξελίσσεται από τη Škoda. Έτσι, αναμένεται να βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και να υιοθετεί τα κινητήρια σύνολα από το τσεχικό αδελφάκι του.

Θυμίζουμε ότι η τέταρτη γενιά του Superb θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB Evo και θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες ντίζελ, βενζίνης και plug-in hybrid.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube