Ντεμπούτο μέσα στη χρονιά για τα νέα Škoda Superb και Kodiaq

Ντεμπούτο μέσα στη χρονιά για τα νέα Škoda Superb και Kodiaq

H Škoda μέσα στη χρονιά θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων τα νέα Superb και Kodiaq αλλά και το Elroq, ένα νέο ηλεκτρικό μικρότερο SUV σε μέγεθος από το Enyaq.

Škoda

To 2023 θα είναι μια χρονιά με μπόλικο ενδιαφέρον για την Škoda, η οποία θα ανανεώσει ένα σημαντικό μέρος της γκάμας της, προσθέτοντας σε αυτή και ένα μικρό ηλεκτρικό SUV.  

Αρχικά, η Škoda θα φρεσκάρει τα Kamiq και Scala κάνοντας επεμβάσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό τους, αναβαθμίζοντας τα παράλληλα σε επίπεδο τεχνολογίας. Επιπλέον, στην γκάμα του Enyaq θα προστεθεί η κορυφαία έκδοση Laurin & Klement.

Skoda

Έπειτα μέσα στη χρονιά θα λανσαριστεί το νέο Elroq, ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV μικρότερο σε διαστάσεις από το Enyaq.

To δεύτερο μισό του 2023 θα κάνει ντεμπούτο η νέα γενιά του Superb, ένα από τα νέα μοντέλα της Škoda που δε θα ασπαστεί ακόμα τον πλήρη εξηλεκτρισμό. H τέταρτη γενιά του θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo του γκρουπ VW και θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες ντίζελ, βενζίνης και plug-in hybrid.

Επιπλέον, θα συνεχίσει να υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε στέισον και σεντάν αμάξωμα. To μοντέλο δε θα κατασκευάζεται πια στην Τσεχία, αλλά θα παράγεται πλάι στο νέο Psssat στο εργοστάσιο του γκρουπ VW στην Μπρατισλάβα.

Škoda

Την ίδια χρονική περίοδο αναμένεται να αποκαλυφθεί και το νέο Kodiaq το οποίο για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο και ως plug-in υβριδικό.

Όσο για τα αποτελέσματα της Škoda το 2022, η μάρκα παρέδωσε συνολικά 731.300 αυτοκίνητα, εμφανίζοντας πτώση 16,7% σε σχέση με το 2021. Η μεγαλύτερη αγορά της Škoda ήταν η Γερμανία με 134.300 κομμάτια, με τις Τσεχία και Ινδία να ακολουθούν με 71.200 και 51.900 μονάδες αντίστοιχα.

Τον τίτλο του best-seller της για άλλη μια φορά κέρδισε το Octavia με 141.100 κομμάτια, το Kamiq τερμάτισε δεύτερο με 96.300 και την τριάδα συμπλήρωσε το Kodiaq με 94.500 αντίτυπα. Το Fabia έμεινε εκτός βάθρου με 92.700 κομμάτια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube