Τίτλοι τέλους για το Renault Mégane RS

Τίτλοι τέλους για το Renault Mégane RS

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Renault ανέφερε ότι η εταιρία θα σταματήσει την παραγωγή του Mégane RS προς τα τέλη του 2023.

Renault Mégane RS

Μπορεί η Renault να έχει ήδη λανσάρει το αμιγώς ηλεκτρικό Mégane E-TECH Electric, αλλά εξακολουθεί να κατασκευάζει το Mégane RS, ένα από τα κορυφαία καυτά χάτσμπακ που έχουν απομείνει στην αγορά. 

Όλα δείχνουν όμως ότι σύντομα η γαλλική φίρμα θα σταματήσει την παραγωγή του σπορ μοντέλου της. Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της Renault Αυστραλίας, Glen Sealey, ανέφερε στον εγχώριο τύπο ότι η μάρκα θα σταματήσει να κατασκευάζει οριστικά το Mégane RS προς τα τέλη του 2023, μιας και η ζήτηση τέτοιων αυτοκινήτων μειώνεται συνεχώς.

«Το Mégane RS θα σταματήσει προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς. Η ζήτηση για τα καυτά χάτσμπακ στην Ευρώπη μειώνεται συνεχώς, καθώς η αγορά στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση» δήλωσε ο Sealey.

Renault Mégane RS

Mε το Mégane να έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ηλεκτρικό crossover, φαίνεται ότι θα αποχαιρετήσουμε οριστικά τις καυτές εκδόσεις του γαλλικού χάτσμπακ με θερμικό μοτέρ, που πάντα διεκδικούσαν την κορυφή στην κατηγορία, προσφέροντας ατελείωτες ώρες οδηγικής απόλαυσης.

Θυμίζουμε ότι στόχος της Renault είναι μέχρι το 2030, το 90% των πωλήσεων της στην Ευρώπη να αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube