Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Marchionne;

Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Marchionne;

O Sergio Marchionne, CEO της Fiat Chrysler Automobiles, σε λίγες ώρες θα ανακοινώσει το 5ετές πρόγραμμα εξυγίανσης του ιταλοαμερικανικού κολοσσού.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής στηρίζονται σε δύο βασικούς πυλώνες. Η Fiat Chrysler θα κατασκευάζει Jeep στην Κίνα και στη Βραζιλία και θα επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην ανάταξη της χειμαζόμενης Alfa Romeo, σε μια προσπάθεια να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να μετατρέψει τη νέα εταιρεία σε μια ακμάζουσα διεθνή επιχείρηση.    

Ο Sergio Marchionne θα αποκαλύψει σήμερα το 5ετές επιχειρηματικό σχέδιο της Fiat Chrysler Automobiles για να δείξει πώς «θα επιτεθεί στους γίγαντες» της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αλλά εκείνο που θα απασχολήσει εαυτόν και αλλήλους είναι η εκτέλεση. Το γκρουπ Fiat έχει επανειλημμένα χάσει τους στόχους πωλήσεων, κάτι που με σειρά του έχει επιφέρει καθυστερήσεις τις επενδύσεις, έχει κάνει κακές επιλογές στο σχεδιασμό μοντέλων και έχει δει το ευρωπαϊκό κομμάτι του να χάνει μερίδιο αγοράς και να βυθίζεται στην ύφεση επί έξι συναπτά έτη.

Οι επενδυτές από τη μεριά τους δεν θέλουν να ακούσουν τον Marchionne να επαναλαμβάνει μόνο το γενικόλογο στόχο ότι θα αυξήσει τις πωλήσεις κατά 1/3, στα έξι εκατ. αυτοκίνητα, μέχρι το 2018. Θέλουν ακόμη περισσότερο να μάθουν πώς και πότε σκοπεύει να ανταγωνιστεί πολύ μεγαλύτερους ανταγωνιστές του γκρουπ, όπως η Toyota Motor Corp., η General Motors Co. και ο Όμιλος Volkswagen.

«Η Fiat Chrysler χρειάζεται να σταματήσει να λέει ότι θα το κάνει και απλώς να το κάνει», δήλωσε η Stephanie Brinley, επικεφαλής αναλύτρια των εταιρείας αυτοκινητικών ερευνών IHS Automotive. «Αναμένουμε την εκτέλεση του σχεδίου».

Ο Marchionne θα καλύψει τα δισεκατομμύρια ευρώ των προγραμματιζόμενων επενδύσεων για τις νέες Alfa Romeo, Maserati και Jeep από υπάρχοντα κεφάλαια, χωρίς να πουλήσει ή να κλεισει καμία φίρμα του γκρουπ, λένε πηγές κοντά στον Ιταλό CEO. Παρόλα αυτά, αναλυτές υποθέτουν ότι ο Marchionne μπορεί να πουλήσει μέρος της Ferrari για να αντλήσει ρευστό.

[Πηγή Automotive News Europe, Reuters, Bloomeberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube