Τι κι αν είναι ΑΜΕΑ, το χαίρεται το Ford GT [videos]

Τι κι αν είναι ΑΜΕΑ, το χαίρεται το Ford GT [videos]

O Jason Watt μπορεί να είναι πλέον παραπληγικός, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει τους αγώνες, τα σούπερκαρ και τα ταξίδια.

Τα σούπερκαρ με σχάρα ή μπαγκαζιέρα οροφής έχουν γίνει της μόδας τελευταία, όμως αυτό το Ford GT μεταφέρει ένα ιδιαίτερο φορτίο: ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Ο ιδιοκτήτης του σούπερκαρ των 656 ίππων είναι ο πρώην οδηγός αγώνων Jason Watt. Ο 48χρονος σήμερα Δανός είχε μια πολύ πετυχημένη καριέρα σε μονοθέσια και αυτοκίνητα Τουρισμού, αλλά το 1999 ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα τον άφησε παράλυτο από τη μέση και κάτω.

Δεν τα παράτησε όμως, συνέχισε τους αγώνες με αυτοκίνητα που είχαν το γκάζι και το φρένο στο χέρι, κέρδισε το Δανέζικο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού το 2002 και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε επιτυχημένο team-manager.

Ο Watt διατηρεί και την αγάπη του για τα σούπερκαρ, και ήταν από τους πρώτους πελάτες Ford GT στην Ευρώπη. Το αγόρασε στα κλασικά αγωνιστικά χρώματα της Gulf, αλλά επειδή δεν θέλει να δίνει στόχο, το τύλιξε με σκούρα πράσινη μεμβράνη “British racing green”. Το οδηγεί καθημερινά και πάει και ταξίδια, λύνοντας το πρόβλημα της μεταφοράς αποσκευών με τη μέθοδο του… Κολόμβου: καροτσάκι και βαλίτσα στη σκεπή!

Τον εμποδίζει αυτό να πηγαίνει γρήγορα; Όχι βέβαια, όπως θα δείτε στα video, όπου μας κάνει μια επίδειξη επιτάχυνσης από στάση κάπου στο Nürburgring (για να δει "αν κρατάνε οι βεντούζες"), αλλά και γυρίζει μια πίστα καρτ με το γιο του, που είναι κι αυτός οδηγός αγώνων.

[Πηγή: autoevolution.com]

 

Testing suction cups for wheelchair and suitcase. Result -passed ??? #Seasucker #fordgt #ford_gt #fordgtclub #fordgt2017

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jason Watt (@jason_watt_dk) στις

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube