Τι αυτοκίνητο οδηγεί ο Kimi Räikkönen;

Τι αυτοκίνητο οδηγεί ο Kimi Räikkönen;

Ο Iceman επέλεξε εταιρικό όχημα για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Ο Kimi Räikkönen, οδηγός την ομάδας Alfa Romeo Racing Orlen στην Formula 1, έχει το δικαίωμα να επιλέξει το αυτοκίνητο που επιθυμεί από τη γκάμα της Alfa Romeo για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Αφού λοιπόν ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2020, ο Φιλανδός επέλεξε την Alfa Romeo Stelvio Veloce 2.0 Turbo Q4 σε απόχρωση Rosso Alfa.

«Μετά από την πολύ έντονη φετινή σεζόν, είναι ωραίο που επιστρέφω στην κανονική μου ζωή με την οικογένεια μου. Όμως σίγουρα δεν θέλω να αφήσω πίσω μου την απόλαυση της οδήγησης και η επιλογή της Stelvio Veloce 2.0 280 HP με το σύστημα τετρακίνησης Alfa Q4 μου δίνει την ευκαιρία να το κάνω με απόλυτη ασφάλεια, ακόμα και στα χιόνια της Φινλανδίας», δήλωσε ο Kimi Räikkönen.

Alfa

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.2 D Veloce 210 PS

Η βενζινοκίνητη έκδοση της Stelvio Veloce που ανανεώθηκε για το 2020 φορά τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 280 PS και 400 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και του ενεργού συστήματος τετρακίνησης Q4. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,7" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 km/h.

Ο Kimi, είχε την ελευθερία να επιλέξει ανάμεσα σε όλες τις εκδόσεις των Stelvio και Giulia όμως από ότι φαίνεται διάλεξε το ιταλικό SUV καθώς έχει αυξημένες μεταφορικές ανάγκες ως οικογενειάρχης με δύο παιδιά, ενώ χρειάζεται να κινείται σε δρόμους με χιόνι ή λάσπη στην παγωμένη Φιλανδία.

[Πηγή: FCA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube