Θωρακισμένη Ferrari 458 Speciale

Θωρακισμένη Ferrari 458 Speciale

Η AddArmor προσφέρει επιπλέον προστασία στους ιδιοκτήτες της 458 Speciale, χωρίς μεγάλη επιβάρυνση στο βάρος.

Όταν ακούμε τον όρο θωρακισμένο όχημα, συνήθως το μυαλό μας πάει σε κάποιο θηριώδες SUV ή μια κατάμαυρη πολυτελής λιμουζίνα. Χωρίς να περιορίζεται από αυτό το στερεότυπο, η εταιρεία AddArmor παρουσίασε το δικό της πακέτο θωράκισης για μια Ferrari - και όχι κάποια τυχαία, αλλά το τελευταίο μοντέλο του Maranello με ατμοσφαιρικό κινητήρα, την 458 Speciale!

Προφανώς θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο να "καταστρέψεις" ένα τέτοιο κόσμημα προσθέτοντας βάρος, όμως η AddArmor έχει απάντηση και σε αυτό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα θωρακισμένα οχήματα, αυτή η Ferrari ζυγίζει μόλις 30 kg περισσότερα από το εργοστασιακό μοντέλο, ενώ παράλληλα προσφέρει προστασία επιπέδου B4 (δηλαδή αντέχει πυροβολισμούς από .44 Magnum και τα περισσότερα πιστόλια).

Πιο συγκεκριμένα, τα υλικά που έχουν προστεθεί και είναι 10 φορές πιο ανθεκτικά και 60% ελαφρύτερα από τον χάλυβα, ζυγίζουν συνολικά 71 kg. Για να εξισορροπήσει το επιπλέον βάρος, η εταιρεία έχει επιλέξει κάθε ανθρακονημάτινο εξάρτημα που διατίθεται για την 458 Speciale, κάτι που σε συνδυασμό με την ελαφρύτερη εξάτμιση της Capristo μειώνουν το βάρος κατά 41 kg (και την τελική επιβάρυνση σε 30 kg).

Ferrari

Xάρη σε επεμβάσεις στον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 4,5 λίτρων η απόδοση έχει αυξηθεί στους 645 PS (+40 PS) χαρίζοντας επιτάχυνση 0-97 km/h σε 2,8" και τελική ταχύτητα 325 km/h. Με τέτοιες επιδόσεις, η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεσαι και ιδιαίτερη προστασία καθώς μπορείς να ξεφύγεις αρκετά εύκολα από τον κίνδυνο.

Αν ενδιαφέρεστε για την αγορά μιας θωρακισμένης Ferrari 458 Speciale, πρέπει να γνωρίζεται πως το μοντέλο των φωτογραφιών κοστίζει $625.000. Παρόλα αυτά αν έχετε ήδη μια 458 και θέλετε επιπλέον προστασία, τα πακέτα θωράκισης της AddArmor ξεκινούν από $28.000. Η εταιρεία προσφέρει αντίστοιχα πακέτα για όλα τα υπεραυτοκίνητα, με όλες τις επεμβάσεις να είναι 100% αναστρέψιμες ώστε να μην έχουν επιπτώσεις στην αξία μεταπώλησης τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube