Θερμαινόμενα καθίσματα για 18 δολάρια το μήνα από την BMW

Θερμαινόμενα καθίσματα για 18 δολάρια το μήνα από την BMW

Οι υπηρεσίες συνδρομής είναι γεγονός σε όλο και περισσότερες αγορές, με την BMW να ανοίγει πρόσφατα το ηλεκτρονικό της κατάστημα στη Νότιο Κορέα και να πουλά έξτρα εξοπλισμό.

BMW

Οι κατασκευαστές μας έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα εστιάσουν στις υπηρεσίες συνδρομής μιας και έτσι αναμένεται ότι θα αυξήσουν κατά πολλά δισ. τα έσοδα τους. Η General Motors πιστεύει ότι μέχρι το 2030 μπορεί να αυξήσει τα έσοδα της κατά 25 δισ. δολάρια το χρόνο μέσα από λογισμικά και συνδρομές πελατών της. Ακολουθώντας την ίδια τακτική, η Stellantis, θεωρεί πως μέχρι το ίδιο έτος μπορεί να δημιουργήσει κέρδη της τάξης των 23 δισ. δολαρίων το χρόνο.

Από το παιχνίδι των συνδρομών δεν θα μπορούσε να λείπει η BMW. Έτσι, στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, ConnectedDrive Store στη Νότια Κορέα, οι αγοραστές μπορούν να πληρώσουν συνδρομή ή να αγοράσουν λειτουργίες άνεσης, εφαρμογές και συστήματα ασφαλείας για τα αυτοκίνητα τους.

BMW

Για παράδειγμα, η μηνιαία συνδρομή για τα θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός κοστίζει 18 δολάρια, με την ετήσια συνδρομή να κοστίζει 176 δολάρια και την 3ετή 283 δολάρια. Για όσους θέλουν να αποκτήσουν εφ' όρου ζωής θερμαινόμενα καθίσματα θα πρέπει να πληρώσουν 406 δολάρια. Παράλληλα, η μηνιαία συνδρομή για το θερμαινόμενο τιμόνι κοστίζει 10 δολάρια.

Επιπλέον, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος οι ιδιοκτήτες μπορούν να αποκτήσουν ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay, αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων και διάφορα συστήματα ασφάλειας και άνεσης. Η ενεργοποίηση λειτουργιών και εφαρμογών μέσω του ConnectedDrive Store γίνεται over-the-air χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κάποια αντιπροσωπεία. 

Θυμίζουμε ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει ενδοιασμούς για την τακτική των συνδρομών στα αυτοκίνητα. Για παράδειγμα, ο αναλυτής έξυπνης κινητικότητας, Mike Ramsey, είχε δηλώσει σχετικά ότι «οι κατασκευαστές δεν θα επιτύχουν τα νούμερα εσόδων που φιλοδοξούν. Εάν σκοπεύουν να στερήσουν από τους πελάτες τους στοιχεία του εξοπλισμού που θεωρούν βασικό, όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα. Σίγουρα αυτό δεν θα έχει ωραία κατάληξη για αυτούς».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube