Θα ξοδεύατε €12.000 για μια μινιατούρα της Ferrari;

Θα ξοδεύατε €12.000 για μια μινιατούρα της Ferrari;

Αυτή η μινιατούρα της Ferrari 296 GTB κοστίζει περίπου όσο ένα ολοκαίνουργιο Hyundai i10.

Η Amalgam μία από τις κορυφαίες εταιρίες στις μινιατούρες αυτοκινήτων, παρουσίασε το νέο δημιούργημα της. Μια Ferrari 296 GTB σε κλίμακα 1:8. Η εταιρία διατηρεί μια μακροχρόνια σχέση με τον κατασκευαστή από το Maranello έτσι το μοντέλο είναι πιστό αντίγραφο του μοντέλου παραγωγής κάτι που επιβεβαιώνει με τη σφραγίδα του το Ferrari Centro Stile.

Η μινιατούρα κατασκευάζεται σύμφωνα με τα επίσημα σχέδια, τους κωδικούς χρωμάτων και τις προδιαγραφές της Ferrari. Κάθε κομμάτι είναι προφανώς χειροποίητο και χρειάζεται πάνω από 300 ώρες για να ολοκληρωθεί. Μονάχα η εξέλιξη της λιλιπούτειας 296 GTB διήρκεσε 3.000 ώρες.

Ferrari 296 GTB

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Οι λεπτομέρειες είναι τέτοιες που η μινιατούρα πολλές φορές σε παραπλανεί κάνοντάς σε να νομίζεις ότι κοιτάς μια φωτογραφία του μοντέλου παραγωγής.

H παραγωγή του κεντρομήχανου σούπερκαρ της Amalgam θα περιοριστεί σε 199 κομμάτια με το καθένα να κοστίζει €12.062, τιμή λίγο χαμηλότερη από εκείνη ενός... Hyundai i10!

Ωστόσο, σε περίπτωση που αναζητάτε μια πιο οικονομική λύση, η Amalgam ήδη εξελίξει μια μικρότερη μινιατούρα της 296 GTB σε κλίματα 1:12, η οποία θα είναι λίγο πιο προσιτή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube