Θα δίνατε €1 εκατ. για την ηλεκτρική Mercedes-Benz SLS AMG;

Θα δίνατε €1 εκατ. για την ηλεκτρική Mercedes-Benz SLS AMG;

Πωλείται ένα σπάνιο παράδειγμα του ηλεκτρικού μοντέλου των 750 PS.

Μια ηλεκτρική Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive του 2013 πωλείται από τον οίκο Sotheby's έναντι €1.050.000. Μια τιμή που ακούγεται εξωφρενική, όμως δικαιολογείται από τη σπανιότητα του μοντέλου και από το γεγονός πως όταν παρουσιάστηκε ήταν η ταχύτερη και ισχυρότερη Mercedes-Benz.

Η ηλεκτρική SLS AMG παρουσιάστηκε στην έκθεση Παρισιού το 2012 με προγραμματισμό για περιορισμένη παραγωγή 100 μονάδων. Τελικά, η γερμανική φίρμα κατασκεύασε μόλις 9 αυτοκίνητα μεταξύ 2013 και 2014, καθιστώντας την ιδιαίτερα σπάνια.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αγοράστηκε στην Ελβετία και είχε 2 ιδιοκτήτες στο ενεργητικό του. Μέχρι σήμερα έχει διανύσει λιγότερα από 3.800 km και βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στην απόχρωση Green Electric που συνδυάζεται με μαύρες ζάντες και μαύρο δέρμα στο εσωτερικό.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Mercedes-Benz SLS Electric Drive

Η συνδυαστική ισχύς των τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ φτάνει τους 750 PS και η ροπή τα 1.000 Nm, με τη δύναμη να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί μόλις 3,9" με την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h, παρά το αυξημένο βάρος των 2.110 kg.

Η αυτονομία από την μπαταρία ιόντων λιθίου φτάνει τα 250 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, σύμφωνα πάντα με τα πιο αισιόδοξα πρωτόκολλα NEDC που ίσχυαν το 2013.

Η Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive ίσως γίνει συλλεκτική στο μέλλον καθώς αποτελεί προπομπό του επερχόμενου εξηλεκτρισμού της AMG.

[Πηγή: RM Sotheby's]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube