Tesla: Στόχος τα 2 εκατ. αυτοκίνητα στο τέλος του 2022

Tesla: Στόχος τα 2 εκατ. αυτοκίνητα στο τέλος του 2022

Η Tesla βάζει τον πήχη για την αύξηση της παραγωγής της εξαιρετικά υψηλά. Μένει να δούμε εάν θα πιάσει το στόχο της.

Όσο κι εάν η ηλεκτροκίνηση κάνει γρήγορα βήματα προς την εξάπλωσή της, στην πραγματικότητα ο δρόμος που έχει μπροστά της δεν είναι ιδιαίτερα σύντομος.

Ωστόσο για τους κατασκευαστές είναι μονόδρομος να θέτουν στόχους για το πώς θα προχωρήσουν και να προσπαθούν να τους υλοποιήσουν. Προφανώς η Tesla δε θα μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο οπότε έχει ήδη γνωστοποιήσει το πού στοχεύει στο άμεσο μέλλον. Κάνει όμως σίγουρα εντύπωση το πόσο μεγαλεπήβολο είναι το πλάνο της. Ούτε λίγο ούτε πολύ η αμερικανική εταιρεία έχει θέσει ως στόχο της να παράγει 2 εκατ. αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2022, κάτι που κάθε άλλο εύκολο ακούγεται.

Ως μέτρο σύγκρισης να αναφέρουμε ότι η Volkswagen, που θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Tesla, έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάζει 1,5 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το τέλος του 2025. Δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα τα μεγέθη από τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία κατασκευάζει και συμβατικά μοντέλα, όμως σίγουρα κάτι δείχνει. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ford έχει στόχο τα 2 εκατ. ηλεκτρικά για το 2026, ενώ η General Motors το ένα εκατ. για το 2025.

Να σημειωθεί ωστόσο πως αυτός ο στόχος της Tesla ανακοινώθηκε από τον Elon Musk στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της εταιρείας, ως εξής: «Εάν όλα πάνε βάσει του σχεδιασμού, στο τέλος της χρονιάς θα παράγουμε 2 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο».

Κάτι που με δεδομένη την αβεβαιότητα που επικρατεί συνολικά στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι του πλανήτη, έχει εξ ορισμού πολλούς «αστερίσκους».

Δείτε τη video δοκιμή του Tesla Model 3 Long Range

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube