Tesla: Στο Βερολίνο το ευρωπαϊκό Gigafactory της εταιρείας

Tesla: Στο Βερολίνο το ευρωπαϊκό Gigafactory της εταιρείας

Ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Elon Musk.

Θυμίζει το ποδόσφαιρο: Αυτό που στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί! Κάπως έτσι λοιπόν, πολλοί ήταν οι μνηστήρες για το Gigafactory της Tesla στην Ευρώπη, αλλά στο τέλος αυτό θα κατασκευαστεί στη Γερμανία και μάλιστα στα περίχωρα του Βερολίνου.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Tesla ολοκληρώνει την κατασκευή του στο τρίτο Gigafactory έξω από τη Σαγκάη της Κίνας. Το πρώτο Gigafactory της Tesla άνοιξε το 2016 (αλλά είναι ακόμα υπό κατασκευή) έξω από το τη Νεβάδα.

"Το Βερολίνο είναι σπουδαίο", δήλωσε ο Musk, από το βήμα του θεσμού των βραβείων Golden Wheel, όπου η εταιρεία βραβεύτηκε για το Model 3. «Αγαπώ το Βερολίνο», είπε ανακοινώνοντας την απόφασή του να δώσει το χρίσμα στη Γερμανία.

Η Musk έχει εξαγγείλει πως θα κατασκευάσει σε βάθος χρόνου 10-12 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Η Tesla έχει ανακοινώσει ότι το ευρωπαϊκό Gigafactory θα λειτουργεί έως το 2021, αλλά μάλλον αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Σε αυτό θα κατασκευάζονται το Model 3 και Model Y. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, η Tesla θα κατασκευάσει και ένα σχεδιαστικό κέντρο που θα φιλοξενεί και τμήμα έρευνας και εξέλιξης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube