node/35889

Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων το β’ 3μηνο 2019

Ύστερα από ένα περίπλοκο α’ 3μηνο, η Tesla παρέδωσε το β’ 3μηνο 95.200 αυτοκίνητα, μια καθησυχαστική ανάσα για την καλιφορνέζικη φίρμα.

Ο Elon Musk, τόσο εμβληματικό όσο και αμφιλεγόμενο αφεντικό της Tesla, το είχε επαναλάβει πολλές φορές. Ήταν βέβαιος ότι το β’ 3μηνο του 2019 (Q2) θα ήταν ένα 3μηνο ρεκόρ για την εταιρεία του. Και είχε βιαστεί να προβλέψει ανάμεσα στις 90.000 έως 100.000 παραδόσεις.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να ήταν ακριβέστερος. Σύμφωνα με τον Αμερικανό κατασκευαστή, 95.200 αυτοκίνητα βρήκαν το δρόμο προς έναν πρώτο ιδιοκτήτη. Και αυτό αντιπροσωπεύει αριθμό-ρεκόρ. Το προηγούμενο, που ανέρχεται σε 90.700 κομμάτια, ήταν για το δ’ 3μηνο του 2018. Έτσι υπήρξε βελτίωση κατά περίπου 5%. Η κατανομή ανάμεσα στην γκάμα της Tesla ήταν 17.650 αυτοκίνητα από τα Model S και X και 77.550 αυτοκίνητα από το Model 3.

Τα παραπάνω στοιχεία παραδόσεων είναι λίγο μεγαλύτερα από τα συνολικά στοιχεία παραγωγής. Η τελευταία ανήλθε σε 87.048 αυτοκίνητα, από τα οποία 14.517 ήταν Model S και X και 72.531 ήταν Model 3. Αυτό το τελευταίο δίνει τον εβδομαδιαίο ρυθμό παραγωγής για το Model 3 που είναι περίπου 5.579 κομμάτια, λίγο παραπάνω από όσα είχε βάλει στόχο η φίρμα.

Αυτό το πολύ καλό Q2 του 2019 έπεται ενός μάλλον καταστροφικού Q1, κατά το οποίο η Tesla είχε παραδώσει μόλις 63.000 αυτοκίνητα και είχε χάσει περισσότερα από 700 εκατ. δολάρια. Και αυτό την οδήγησε να προχωρήσει σε δραστικές λειτουργικές οικονομίες. Το αποδοτικό Q2 όμως της επέτρεψε να περάσει και πάλι πάνω από τον πήχη. Ακόμη και αν τα Model 3, που πωλούνται φθηνότερα από τα S και X, αποφέρουν μικρότερο περιθώριο κέρδους, ο κύκλος εργασιών θα πρέπει να ξαναπάρει χρώμα και να αποφέρει κέρδος. Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας θα δημοσιευθούν στα τέλη Ιουλίου.

Η Tesla διευκρινίζει επίσης στο δελτίο Τύπου ότι, «Οι παραγγελίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 3μήνου υπερέβησαν τις παραδόσεις μας, οπότε εισερχόμαστε στο γ’ 3μηνο με αύξηση των ανεκτέλεστων παραγγελιών μας. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τη συνολική παραγωγή και τις παραδόσεις κατά το γ’ 3μηνο».

Καλά νέα λοιπόν για την καλιφορνέζικη φίρμα, με τις αγορές να ανταποκρίνονται ύστερα από την ανακοίνωση αυτή, ανεβάζοντας τη μετοχή της Tesla κατά 7,1%.

node/39063

H FIAT μας δείχνει ένα teaser για τρεις «One-Off» εκδόσεις του ηλεκτρικού 500 [video]

Θα φέρουν τις υπογραφές των Armani, Bvlgari και Kartell. 

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

H FIAT μας δείχνει ένα teaser για τρεις «One-Off» εκδόσεις του ηλεκτρικού 500 [video]

Το τρέιλερ του «One-Shot», ενός διαφορετικού ντοκιμαντέρ από τη FIAT, μας δίνει μια πρώτη ιδέα για τα παρασκήνια της γέννησης των τριών «One-Off» ξεχωριστών ερμηνειών του νέου ηλεκτρικού FIAT 500. 

Τα FIAT 500 by Armani, Bvlgari και Kartell, αποτελούν μοναδικές δημιουργίες που κρύβουν μέσα τους όλο το πνεύμα του Ιταλικού στιλ. Στο ταξίδι της γέννησης τους, μας συνοδεύει στο ρόλο του αφηγητή, ο κ. Olivier François – Πρόεδρος της Fiat σε Παγκόσμιο Επίπεδο και Chief Marketing Officer της FCA. 

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους συντελεστές που δημιούργησαν τα τρία αυτοκίνητα, πληροφορίες και λεπτομέρειες για την επιλογή των υλικών, αλλά και τη συνολική φιλοσοφία του προγράμματος που εστιάζει στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

[Πηγή: FIAT]

node/39062

O Tobias Moers από το τιμόνι της Mercedes-AMG σε αυτό της Aston Martin

Αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της εταιρείας με στόχο την επάνοδό της στην κερδοφορία. 

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

O Tobias Moers από το τιμόνι της Mercedes-AMG σε αυτό της Aston Martin

Όλα δείχνουν πως η θητεία του Andy Palmer στο τιμόνι της Aston Martin φτάνει στο τέλος της. Και μάλιστα, ο Palmer ετοιμάζεται να παραδώσει τη θέση του CEΟ στον Tobias Moers της Mercedes-Benz.
Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται ίσως και μέσα στην ημέρα, ίσως και αύριο. 

palmer
O Andy Palmer


Η θέση του Palmer τέθηκε σε αμφισβήτηση από τότε που ο δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll μέσω μιας κοινοπραξίας αγόρασε το 25% της εταιρείας τον περασμένο μήνα, πωλώντας στη συνέχεια μέρος του ποσοστού σε μια άλλη κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο επικεφαλής της ομάδας Mercedes-AMG F1, Toto Wolff.

Τον περασμένο μήνα, ο Stroll επανέλαβε την πίστη του στο σχέδιο προϊόντων που εκπόνησε ο Palmer και η ομάδα του, εστιάζοντας αρχικά στην κυκλοφορία της DBX, στη συνέχεια της Valkyrie και τέλος ενός νέου μεσαίου κινητήρα supercar, που ακούει στο όνομα Valhalla.

Να θυμίσουμε πως η Daimler ελέγχει το 5% των μετοχών της Aston Martin προμηθεύοντας την τελευταία με κινητήρες.