Tesla: Oκταπλάσια κέρδη ανά αυτοκίνητο σε σχέση με την Τoyota

Tesla: Oκταπλάσια κέρδη ανά αυτοκίνητο σε σχέση με την Τoyota

Μπορεί η Toyota το τρίτο τρίμηνο του έτους να είχε επταπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με την Tesla, αλλά ο Αμερικανός κατασκευαστής κατάφερε να σημειώσει υψηλότερα καθαρά κέρδη.

Tesla

Το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η Tesla σημείωσε καθαρά κέρδη 3,29 δισ. δολάρια, τη στιγμή που η Toyota σημείωσε 3,15 δισ. δολάρια. Κι αυτό παρόλο που η ιαπωνική μάρκα πούλησε επτά φορές περισσότερα αυτοκίνητα. Πράγμα που σημαίνει ότι η Tesla έχει οκταπλάσια καθαρά κέρδη ανά αυτοκίνητο που πουλάει σε σχέση με την Toyota.

Συγκεκριμένα, κάθε αυτοκίνητο της Tesla προσθέτει στα ταμεία της κατά μέσο όρο 9.570 δολάρια, νούμερο που για την Toyota ανέρχεται στα 1.200 δολάρια.  

Toyota

Θυμίζουμε ότι εξαιτίας της έλλειψης τσιπ και των προβλημάτων που ταλανίζουν ολόκληρη τη βιομηχανία τα λειτουργικά κέρδη της Toyota μειώθηκαν κατά 25% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, με τον επικεφαλής επικοινωνίας της να δηλώνει ότι το ολοένα αυξανόμενο κόστος παραγωγής θα έχει αναγκαστικά αντίκτυπο στις τιμές αγοράς των μοντέλων.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2023 η Toyota υπολογίζει ότι θα έχει κατασκευάσει 9,2 εκατ. οχήματα, 500.000 λιγότερα από ότι αρχικά υπολόγιζε, γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη ημιαγωγών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube