Tesla: Ο Elon Musk τα βάζει με τη γερμανική γραφειοκρατία

Tesla: Ο Elon Musk τα βάζει με τη γερμανική γραφειοκρατία

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, άσκησε δριμεία κριτική στη γερμανική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατασκευή του Gigafactory της εταιρείας στο Βερολίνο, λόγω... γραφειοκρατίας.

Άστραψε και βρόντηξε ο Elon Musk κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπό κατασκευή Gigafactory της εταιρείας του στο Βερολίνο. Το πρότζεκτ έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά και αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Tesla, στη γερμανική γραφειοκρατία! 

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλες καθυστερήσεις (θυμίζουμε ότι το εργοστάσιο έπρεπε να λειτουργεί την 1η Ιουλίου) θέτοντας ως καταλυτική ημερομηνία για τη λειτουργία της μονάδας το τέλος του έτους. 

Οι καθυστερήσεις που έχουν προκύψει προκλήθηκαν κατά κύριο λόγω από περιβαλλοντικές οργανώσεις που αντιδρούν στην κατασκευή της μονάδας στη συγκεκριμένη τοποθεσία, καθώς υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο περιβάλλον. 

tesla

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία θα είναι σε θέση να παράγει πέρα από μπαταρίες και αυτοκίνητα, ο Elon Musk ήταν για μία ακόμη φορά καυστικός στην απάντηση του αναφέροντας χαρακτηριστικά «αυτός είναι ο στόχος μας, αρκεί να μας το επιτρέψουν οι αρμόδιες αρχές. Πιστεύω, ότι λιγότερη γραφειοκρατία θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Θα πρέπει επιτέλους, να υπάρξει πρόοδος στις διαδικασίες και η γερμανική κυβέρνηση να δώσει σήμερα μια λύση. Διαφορετικά με τη πάροδο του χρόνου θα συσσωρευτούν περισσότερα προβλήματα και κανείς δε θα μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό».

Μάλιστα, ο Elon Musk, προειδοποίησε τη Καγκελάριο Angela Merkel ότι αντίστοιχες επενδύσεις «καθαρής ενέργειας» στη χώρα δε θα προχωρήσουν και από άλλους ομίλους εάν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα γραφειοκρατικό τέρας σαν κι αυτό που αντιμετωπίζει ο ίδιος με το υπό ανέγερση εργοστάσιο της Tesla.

Θυμίζουμε, πως η αμερικανική φίρμα σχεδιάζει να κατασκευάσει πέραν των μπαταριών (4680 battery cells) και το Model Y στη Γερμανία αλλά και πολλά ακόμα από τα νέα μοντέλα που έχει στα σκαριά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube