Tesla: Ο Elon Musk αφήνει την προεδρία και θα καταβάλει πρόστιμο

Tesla: Ο Elon Musk αφήνει την προεδρία και θα καταβάλει πρόστιμο

Ο Musk ήρθε σε συμφωνία με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς κρατώντας τον σκύλο χορτάτο και την πίτα (σχεδόν) αφάγωτη.

Το αμφιλεγόμενο αφεντικό της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla κατέληξε σε συμφωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να αποφευχθεί η μακρόχρονη και παρακινδυνευμένη διαδικασία. Έτσι, θα εγκαταλείψει την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου και θα καταβάλει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, η SEC (Επιτροπή Ασφάλειας Συναλλαγών ή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) είχε ανακοινώσει ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον του Elon Musk, του αφεντικού της Tesla, ύστερα από το Tweet που δημοσίευσε τον Αύγουστο, στο οποίο υπαινίχθηκε ότι η εταιρεία θα αποσυρθεί από το χρηματιστήριο και ότι ιδιωτικά funds ήταν πρόθυμα να εξαγοράσουν τις μετοχές. Εκτός κι να ήταν μπλόφα από την πλευρά του επιχειρηματία που έτσι εκτίναξε την τιμή της μετοχής της Tesla.

Ήταν ακριβώς αυτό το «μικρό» ψέμα που θα αποτελούσε την αιτία αυτής της διαδικασίας στην οποία ο Elon Musk θα μπορούσε να χάσει τα πάντα: Τη δουλειά του στην Tesla και πολλά, πάρα πολλά χρήματα. Όμως, όπως συμβαίνει συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Elon Musk και η SEC ήρθαν σε συμφωνία και θέμα θεωρείται πλέον λήξαν. 

Ο εγκαλούμενος λοιπόν συμφώνησε να εγκαταλείψει τη θέση του ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου (την υψηλότερη θέση σε έναν κατασκευαστή) και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την τσέπη του (εκτός από άλλα 20 εκατομμύρια που θα καταβάλει η Tesla) προκειμένου να κλείσει η υπόθεση. 

Αλλά με αυτόν τον τρόπο, ο Elon Musk «έσωσε τα έπιπλα». Παραμένει ο διευθυντής των επιχειρήσεων της Tesla και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το «παιδί» του. Ως επικεφαλής του ΔΣ, θα υπάρχουν τώρα δύο άτομα που θα είναι υπεύθυνα για την επικοινωνία. Αυτό πιθανόν να είναι και το τέλος των επαναλαμβανόμενων Tweets από το αμαρικανικό ηλεκτρικό «μαγαζί». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube