Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μηνύει τον Musk

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μηνύει τον Musk

Για παραπλάνηση επενδυτών - Ραγδαία πτώση 9,32% καταγράφει η μετοχή της Tesla.

Ραγδαία πτώση 9,32% καταγράφει η μετοχή της Tesla στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street, αντιδρώντας στην είδηση της μήνυσης που υπέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) εναντίον του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Elon Musk, με την κατηγορία της παραπλάνησης των επενδυτών.

H μήνυση, που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, βάζει στο στόχαστρο τον Musk για μια ανάρτηση στο Twitter στην οποία ανέφερε ότι σκέφτεται να ιδιωτικοποιήσει την Tesla και ότι έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το εγχείρημα αυτό.

«Στην πραγματικότητα και με βάση τα γεγονότα, ο Musk δεν είχε καν συζητήσει, πόσω μάλλον επιβεβαιώσει, τους βασικούς όρους της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος, με κάποια πιθανή πηγή χρηματοδότησης», αναφέρεται στην μήνυση.

Στις κανονικές συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου, η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 1,2% στα 307,52 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η SEC είχε υποβάλει ερωτήματα στην Tesla σχετικά με την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του επικεφαλής ότι ενδεχομένως να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο. Η SEC είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν η ασυνήθιστη ανακοίνωση του Musk βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η Επιτροπή είχε ζητήσει επίσης να ενημερωθεί γιατί η ανακοίνωση έγινε στο Twitter και όχι με επίσημη ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Στην επίμαχη ανάρτηση ο Musk ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο στα 420 δολ. ανά μετοχή, ενώ έκανε λόγο για «εξασφαλισμένη» χρηματοδότηση για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η SEC αναφέρει ότι ο Musk έβγαλε από το μυαλό του το περιεχόμενο της ανάρτησης του Αυγούστου, το οποίο έδωσε ώθηση στη μετοχή της Tesla.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube