Tesla: Νέα υπόθεση κατασκοπείας;

Tesla: Νέα υπόθεση κατασκοπείας;

Ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής κατέθεσε αγωγή εναντίον ενός μηχανικού, κατηγορώντας τον ότι υπεξαίρεσε ψηφιακά 26.000 εμπιστευτικά έγγραφα μέσα σε λίγες ημέρες.

Tesla Motors badge

Η Tesla κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της California εναντίον πρώην υπαλλήλου της. Ο Αμερικανός κατασκευαστής τον κατηγορεί ότι κατέβασε ψηφιακά 26.000 εμπιστευτικά έγγραφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λήψεις αυτές ξεκίνησαν στις 31 Δεκεμβρίου 2020, μόλις τρεις ημέρες ύστερα από την πρόσληψη του. Και διήρκεσαν μέχρι την απόλυση του στις αρχές Ιανουαρίου.

Η Tesla εντόπισε τις λήψεις στις 6 Ιανουαρίου 2021. Ο υπάλληλος, ο οποίος δεν εργαζόταν εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας καθώς βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας λόγω Covid-19, διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο μόνο για προσωπικά διοικητικά αρχεία. Αλλά για την εταιρεία, τα επίμαχα αρχεία «δεν έχουν καμία σχέση με την αρμοδιότητά του» και αφορούν την αυτοματοποίηση ορισμένων διαδικασιών κατασκευής και μάρκετινγκ.

Η Tesla επισημαίνει στην καταγγελία της ότι τα αρχεία θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στον ανταγωνισμό «για τη δημιουργία ενός παρόμοιου αυτοματοποιημένου συστήματος σε κλάσμα του χρόνου και με κλάσμα των κεφαλαίων που επένδυσε η Tesla για την κατασκευή του».

Η εταιρεία είπε ότι ο υπάλληλος αρνήθηκε να δώσει πρόσβαση στον υπολογιστή του όταν κλήθηκε να συζητήσει τα γεγονότα. Στην καταγγελία του, ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής διευκρίνισε ακόμη ότι ο μηχανικός «βιάστηκε να σβήσει τις πληροφορίες από τον υπολογιστή του». Ο υπάλληλος στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε με το Dropbox του (το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία στο διαδίκτυο), όπου η Tesla βρήκε τα εν λόγω αρχεία. Ο υπάλληλος δικαιολογήθηκε ότι έκανε λάθος, αλλά απολύθηκε την ίδια ημέρα με την καταγγελία που υπέβαλε η εταιρεία για τη δίωξή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube