Tesla Model Y vs Volkswagen ID.6 CROZZ σε crash-test [video]

Tesla Model Y vs Volkswagen ID.6 CROZZ σε crash-test [video]

Mετωπική σύγκρουση μεταξύ Tesla Model Y και VW ID.6 CROZZ μας δείχνει το επίπεδο ασφάλειας των δύο ηλεκτρικών μοντέλων.

Δύο ηλεκτρικά μοντέλα που πωλούνται στην Κίνα επέλεξε το κινεζικό «Car Crash Test» για να πραγματοποιήσει δοκιμές πρόσκρουσης. Τα Tesla Model Y και Volkswagen ID.6 CROZZ λοιπόν συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με ταχύτητα 64 km/h, σε μια διαδικασία που αντιστοιχεί σε σύγκρουση με σταθερή μπαριέρα, με ταχύτητα 128 km/h.

Αν και πρακτικά ο άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model Y είναι το ID.4, εντούτοις επιλέχθηκε το ID.6 CROZZ γι' αυτή τη δοκιμασία, αφού αποτελούν αμφότερα δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της εγχώριας αγοράς.

Tesla Model Y

Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε πως και τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα επιδεικνύουν καλό επίπεδο ασφάλειας.

Αρχικά σε κανένα από τα δύο δεν εκδηλώθηκε φωτιά ύστερα από τη σύγκρουση, ενώ και το διαμέρισμα των επιβατών παρέμεινε άθικτο. Υπήρξαν βεβαίως κάποια σημάδια επαφής των ανδρείκελων με τους αερόσακους, τα καθίσματα και το εσωτερικό των θυρών που ωστόσο δεν κρίθηκαν επικίνδυνα.

VW ID.6 CROZZ

Η αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων ύστερα από τη σύγκρουση έδειξε πως το δάπεδο με τις μπαταρίες δεν υπέστη σημαντικές ζημιές, ενώ αν και το κέλυφος μπαταριών του Tesla είναι εμφανώς πιο «ταλαιπωρημένο», αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το ID.6 είναι βαρύτερο. Το ίδιο ισχύει και για το ότι η πόρτα του οδηγού του Model Y δεν άνοιγε ύστερα από τη σύγκρουση.  

Σε γενικότερο πλαίσιο, η ζημιά από τη σύγκρουση είναι παρόμοια και για τα δύο αυτοκίνητα με ένα μικρό πλεονέκτημα για το μοντέλο της VW. Αν και όπως είπαμε αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία, αφού ο άμεσος ανταγωνιστής του Model Y είναι το μικρότερο ID.4 της VW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube