Tesla Model Y, τα πρώτα αυτοκίνητα του βερολινέζικου Gigafactory

Tesla Model Y, τα πρώτα αυτοκίνητα του βερολινέζικου Gigafactory

Το πρώτα Tesla Model Y που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της καλιφορνέζικης εταιρείας στη Γερμανία βγήκαν από τις γραμμές συναρμολόγησης του πρώτου ευρωπαϊκού Gigafactory.

Tesla Model Y, Gigafactory Βερολίνου-Βρανδεμβούργου

Το πρώτο εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας στην Ευρώπη, στο Βερολίνο, κατασκεύασε τα πρώτα αυτοκίνητά του. Και πρόκειται για Tesla Model Y Performance που προορίζονται για Γερμανούς πελάτες και που θα τα παραλάβουν απευθείας από το εργοστάσιο. 

Οι πρώτοι πελάτες της υπόλοιπης Ευρώπης που παρήγγειλαν ένα Tesla Model Y «made in Germany» θα το παραλάβουν τον Απρίλιο. Να σημειώσουμε ότι το Gigafactory Βερολίνου-Βρανδεμβούργου στη Γερμανία θα είναι η μονάδα συναρμολόγησης του κόμπακτ SUV της καλιφορνέζικης φίρμας για την ευρωπαϊκή αγορά.

Tο «γερμανικό» Tesla Model Y Performance εγκαινιάζει επίσημα την άφιξη της πιο ισχυρής έκδοσης του μοντέλου στη Γηραιά Ήπειρο.

Η νέα βιομηχανική μονάδα της Tesla βρίσκεται σε μια έκταση άνω των 300 εκταρίων, για ένα συνολικό εμβαδό εργοστασίου 227.000 m². Επί του παρόντος, απασχολούνται 3.000 άτομα στη γερμανική εγκατάσταση. 

Tesla Model Y, Gigafactory Βερολίνου-Βρανδεμβούργου

Όταν το εργοστάσιο τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα φιλοξενεί 12.000 υπαλλήλους που θα απασχολούνται μεταξύ άλλων με την παραγωγή των αυτοκινήτων, στοιχείων μπαταρίας, ηλεκτροκινητήρων, πλαστικών εξαρτημάτων, καθισμάτων και αξόνων. 

Το εργοστάσιο του Βερολίνου έχει δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 500.000 Model Y και έως 50 GWh μπαταρίες.

Tesla Model Y, Gigafactory Βερολίνου-Βρανδεμβούργου

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube