Το Tesla Model X σε ρόλο περιπολικού στην Αυστραλία

Το Tesla Model X σε ρόλο περιπολικού στην Αυστραλία

Το ηλεκτρικό SUV θα συμμετέχει σε περιπολίες στους αυτοκινητόδρομους της Victoria.

Η αστυνομία της Victoria στην Αυστραλία πρόσθεσε στον στόλο της ένα Tesla Model X το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα περιπολίας και καταδιώξεων στον αυτοκινητόδρομο.

Το ηλεκτρικό SUV της αμερικανικής εταιρείας απέκτησε ειδικά αυτοκόλλητα της αστυνομίας σε μπλε, κίτρινη και λευκή απόχρωση, σειρήνα στην οροφή και επιπλέον φώτα στο εμπρός και το πίσω μέρος.

Η Tesla συνεργάζεται με την αστυνομία και τους προμηθευτές της έτσι ώστε να ενσωματώσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στο όχημα (scanner πινακίδων, ραντάρ, ασύρματο, χειριστήρια για σειρήνες και φώτα κτλ). Στο εσωτερικό πάντως θα παραμείνει η οθόνη 17" του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Tesla η οποία δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Tesla Model X police

Προς το παρόν η αστυνομία της Victoria αγόρασε μόνο ένα Tesla Model X έτσι ώστε να εξετάσει αν είναι κατάλληλο για τα νέα του καθήκοντα. Το αντισυμβατικό περιπολικό θα χρησιμοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομους των περιοχών Casey, Dandeong, Baw Baw και Wangaratta στην πολιτεία της Victoria. Όσο για την ηλεκτρική αυτονομία, αυτή φτάνει τα 575 km για τη συγκεκριμένη έκδοση η οποία είναι και αρκετά γρήγορη με επιτάχυνση 0-100km/h σε 4,6".

Εκτός από την Αυστραλία, οχήματα της Tesla έχουν μετατραπεί σε περιπολικά στις ΗΠΑ (California, Denver και Ontario), στην Ελβετία (Basel), στο Λουξεμβούργο και στο Βέλγιο (Zaventem).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube