Το Tesla Model 3 μεταμορφώνεται σε τετράθυρο καμπριολέ!

Το Tesla Model 3 μεταμορφώνεται σε τετράθυρο καμπριολέ!

Το ηλεκτρικό Model 3 απέκτησε ηλεκτρική αναδιπλόυμενη οροφή για εκείνους που δεν χορταίνουν καλοκαίρι!

Η αμερικανική εταιρεία NCE (Newport Convertible Engineering), γνωστή για τις μετατροπές διαφόρων μοντέλων σε καμπριολέ, κουπέ ή θωρακισμένα, παρουσίασε το τελευταίο της project που δεν είναι άλλο από το Tesla Model 3 Convertible!

Το πρώτο ανοιχτό Model 3 διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος και της καμπίνας του μοντέλου παραγωγής, με την εξαίρεση φυσικά του άνω τμήματος, το οποίο έχει αντικατασταθεί από μια ηλεκτρική αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή!

Μια μπάρα πάνω από τα εμπρός καθίσματα βοηθά στη διατήρηση της στρεπτικής ακαμψίας του ηλεκτρικού σεντάν (το οποίο ούτως η άλλως είχε πολύ άκαμπτο πάτωμα λόγω της θέσης των μπαταριών) αλλά και στη μεγαλύτερη ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση ανατροπής. Επιπλέον, βοηθά την υφασμάτινη οροφή να διατηρήσει ένα σωστό σχήμα σε κλειστή θέση.

Tesla Model 3 Convertible

Με την οροφή κλειστή, η αλήθεια είναι πως το μοντέλο δείχνει λίγο περίεργο, όμως αυτό το γωνιώδες σχήμα προς τα πίσω ήταν απαραίτητο καθώς έπρεπε να ταιριάζει με το σχήμα των παραθύρων και να αφήνει αρκετό χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών.

Δε γνωρίζουμε πόσο κοστίζει η μετατροπή του Model 3 σε τετράθυρο καμπριολέ, όμως υπολογίζουμε πως θα είναι κοντά στην αντίστοιχη μετατροπή του Model S που κόστιζε περίπου $29.000 (επιπλέον του αυτοκινήτου).

[Πηγή: NCE]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube