Tesla Model 3, η χειρότερη «διαφήμιση»!

Tesla Model 3, η χειρότερη «διαφήμιση»!

Το ηλεκτρικό μοντέλο έπαθε «καταστροφική βλάβη» ενώ ήταν στα χέρια μεγάλου περιοδικού και μάλιστα… παρκαρισμένο.

Ένα Tesla Model 3 που είχε το αμερικανικό Car and Driver για δοκιμή μακράς διαρκείας, έπαθε «καταστροφική βλάβη» ενώ ήταν παρκαρισμένο την παραμονή των Χριστουγέννων.

Την ώρα που ήταν σε χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Detroit, ο φωτογράφος του περιοδικού, Michael Simari, δέχτηκε ένα μήνυμα στο κινητό του που έλεγε: «Το αυτοκίνητό σας έπαθε βλάβη και δεν μπορεί να κινηθεί. Επικοινωνήστε με την οδική βοήθεια Tesla Roadside». Το Model 3 εκείνη τη στιγμή είχε κάνει μόλις 8.506 km.

O Simari τηλεφώνησε στην Tesla Roadside και μισή ώρα αργότερα ήρθε γερανός για να μεταφέρει το ακινητοποιημένο όχημα στο πλησιέστερο κέντρο εξυπηρέτησης, στο Toledo του Ohio.

Στις 26 Δεκεμβρίου, η Tesla ενημέρωσε ότι το Model 3 είχε πάρει σειρά στο διαγνωστικό μηχάνημα. Δύο μέρες αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με τη μονάδα κίνησης του πίσω άξονα, την πυροτεχνική αποσύνδεση ασφαλείας της (μεγάλης) μπαταρίας και τη μικρή μπαταρία των 12V! Χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των βλαβών δεν δόθηκε.

Πέρα από το νόμο του Murphy, σύμφωνα με τον οποίο η βλάβη συνέβη τη χειρότερη μέρα, το παράξενο είναι ότι το αυτοκίνητο χάλασε ενώ ήταν παρκαρισμένο! Και το μόνο σημάδι δυσλειτουργίας ήταν ότι εκείνη τη μέρα δεχόταν να φορτιστεί μόνο στα 50 kW σε κοντινό Supercharger, και όχι στα 150 kW όπως συνήθως.

Καλή η νέα τεχνολογία, αλλά και ευάλωτη στους… καλικαντζάρους των ημερών…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η παραγωγή του Tesla Model 3 σε video

[Πηγή: Car and Driver USA]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube