Tesla: Μια λάθος αναβάθμιση στη διαχείριση ενέργειας της κόστισε $1,5 εκατ. 

Tesla: Μια λάθος αναβάθμιση στη διαχείριση ενέργειας της κόστισε $1,5 εκατ. 

Η «αναβάθμιση» της Tesla περιόρισε την αυτονομία και την ταχύτητα φόρτισης σε 1.743 Model S.

Ο Elon Musk παραδέχτηκε ότι η Τesla έκανε λάθος στην αναβάθμιση λογισμικού σε 1.743 Model S, σε μια over the air ενημέρωση που έκανε τον Μάιο του 2019. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα Model S πήρε φωτιά στη διάρκεια φόρτισης σε ένα πάρκινγκ στο Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία για να προλάβει αντίστοιχα περιστατικά προχώρησε σε αναβάθμιση του λογισμικού του συστήματος θερμικής διαχείρισης, όχι όμως με τα καλύτερα αποτελέσματα. Και αυτό διότι τα αυτοκίνητα που δέχτηκαν την αναβάθμιση έχασαν σε αυτονομία, αλλά και ταχύτητα φόρτισης. 

Για να διορθώσει το πρόβλημα η Tesla προχώρησε σε μια ακόμη αναβάθμιση αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε, καθώς η απώλειες του συστήματος παρέμεναν. 

Οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στα δικαστήρια όπου και δικαιώθηκαν με την Tesla να υποχρεούται αρχικά να καταβάλλει σε καθέναν αποζημίωση €13.000. Αυτή η απόφαση εκδόθηκε στη Νορβηγία. 

Για την αγορά των ΗΠΑ, η Tesla προχώρησε σε συμβιβασμό, αφού προηγουμένως αποδέχτηκε το σφάλμα και θα πληρώσει $625 σε κάθε ιδιοκτήτη Model S που έχει υποστεί βλάβη, ενώ σε κάποια από τα αυτοκίνητα θα προχωρήσει σε πλήρη αντικατάσταση των μπαταριών. Συνολικά αυτό θα της κοστίσει $ 1,5 εκατ. 

Ο Elon Musk σε μια προσπάθεια να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση το θέμα, τόνισε πως η πολιτική της Tesla βασίζεται στην ειλικρίνεια με τους καταναλωτές και είναι έτοιμη να αποδεχτεί τυχόν λάθη και να πληρώσει για την αποκατάστασή τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube