Tesla Light Show: Μετατρέποντας ένα Tesla σε ντισκοτέκ [video]

Tesla Light Show: Μετατρέποντας ένα Tesla σε ντισκοτέκ [video]

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε ένα πρόγραμμα που να αναβοσβήνει τα φώτα του αυτοκινήτου σας ανάλογα με το ρυθμό της μουσικής; Η Tesla το υλοποίησε μέσω του Light Show, απλά γιατί μπορεί.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Μία εφαρμογή που να μετατρέπει το αυτοκίνητό του σε φωτορυθμικό. Από την άλλη όμως, πολλά θα μπορούσαν να θεωρηθούν περιττά στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε. Επιλέγουμε όμως να τα αποκτούμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Έτσι και η Tesla, μέσω του Light Show, μας δίνει μία ακόμα αφορμή να ασχοληθούμε με τα μοντέλα της.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε τέσσερα μοντέλα της Tesla να αναβοσβήνουν τα φώτα και τα αλαρμ τους, στο ρυθμό ενός μουσικού κομματιού. Και αυτό δεν είναι δύσκολο να συμβεί, αρκεί κανείς να εισέλθει στο https://github.com/teslamotors/light-show και να κατεβάσει το αντίστοιχο λογισμικό. Τα μοντέλα που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία είναι τα Model S και X του 2021, καθώς επίσης τα Model 3 και Υ, αρκεί να τρέχουν το λογισμικό v11.0 (2021.44.25) ή νεότερο. 

Η εγκατάσταση του Light Show μπορεί να γίνει στο αυτοκίνητο από ένα στικάκι, που θα συνδεθεί στη θύρα USB. Το εν λόγω λογισμικό μάλιστα δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού στο χρήστη, ώστε να δημιουργεί το δικό του περιεχόμενο, με βάση τα ακούσματα που ο ίδιος θα επιλέξει. Η ακολουθία του φωτισμού αποθηκεύεται σε ένα αρχείο .fseq ενώ η μουσική προέρχεται από ένα απλό .mp3 ή .wav.

Εάν λοιπόν διαθέτετε κάποιο συμβατό μοντέλο της Tesla και έχετε αρκετό χρόνο για παιχνίδι, αυτή είναι μία καλή ευκαιρία να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε χριστουγεννιάτικο δέντρο ή, έστω, σε κάποιο autoboot. Η φαντασία σας είναι αυτή που θα σας οδηγήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube