Tesla: Για 450 αυτοκίνητα δεν έπιασε τον στόχο του 2020

Tesla: Για 450 αυτοκίνητα δεν έπιασε τον στόχο του 2020

Ο Elon Musk δηλώνει ευτυχής καθώς η Tesla παράδωσε το 2020 499.550 οχήματα. 

Η Tesla Inc. είχε θέσει ως στόχο τις 500.000 πωλήσεις για το 2020. Για μόλις 450 αυτοκίνητα όμως δεν κατάφερε να τον πετύχει καθώς στη χρονιά που πέρασε πούλησε 499.550 αυτοκίνητα, αριθμός πάντως που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία. 

Η Tesla παρέδωσε 180.570 οχήματα τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, έχοντας αυξήσει την παραγωγή της για να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση. Ο Musk έγραψε στο Twitter ότι είναι «περήφανος για την ομάδα της Tesla που πέτυχε αυτό το σημαντικό ορόσημο».


Η Tesla είχε προβλέψει τον Ιανουάριο του 2020, πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, πως θα «ξεπερνούσε άνετα» τις πωλήσεις μισού εκατομμυρίου αυτοκινήτων. Η εταιρεία δήλωσε τον Οκτώβριο ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα επιτύχει αυτόν τον στόχο παρά το προσωρινό κλείσιμο των εργοστασίων της την άνοιξη.

Οι αναλυτές είχαν επίσης προβλέψει ότι η Tesla θα επιτύχει τον στόχο πωλήσεών της για το έτος, με την εταιρεία να αυξάνει την τιμή της μετοχής της, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν μέσα στη χρονιά λόγω της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία της Tesla αποτιμάται στα $669 δις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube