Tesla: Ένα Model S χωρίς οδηγό στην εθνική! [video]

Tesla: Ένα Model S χωρίς οδηγό στην εθνική! [video]

O οδηγός αυτού του Model S έπαιξε με τη φωτιά, καθώς άφησε τη θέση του οδηγού και πήρε έναν υπνάκο στο πίσω κάθισμα, αφήνοντας στη θέση του ένα… μάνταλο και το Autopilot!

Τα Tesla είναι πια γνωστά για το βοήθημα οδήγησης «Autopilot», το οποίο υποκαθιστά τον οδηγό υπό ορισμένες συνθήκες -κυρίως στις λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας. Σε αυτό το video, το Autopilot ενεργοποιήθηκε, αλλά κανείς δεν βρισκόταν πίσω από το τιμόνι! Προφανώς, δεν μπορείς παρά να καταδικάσεις (ένα πολιτικώς ορθό ρήμα είναι, μην κράζετε) αυτή την πρακτική, η οποία είναι θανατηφόρα επικίνδυνη, στο βαθμό που το ατύχημα είναι αναπόφευκτο σε περίπτωση εμφάνισης ενός ηλεκτρονικού προβλήματος.

Ο οδηγός λοιπόν και προφανώς προς χάρη της βλακώδους κινηματογράφησης από έναν εξίσου ανεγκέφαλο συνοδηγό, ξάπλωσε στο πίσω κάθισμα, αφήνοντας το αυτοκίνητο να πηγαίνει μόνο του. Κανονικά αυτό είναι αδύνατον, καθώς το Autopilot απαιτεί την παρουσία των χεριών στο τιμόνι για να λειτουργήσει. Αλλά ο ιδιοκτήτης αυτού του Model S παραπλάνησε το σύστημα, τοποθετώντας ένα μάνταλο στο τιμόνι για να θεωρεί το Autopilot ότι υπάρχει οδηγός και κάθεται στη θέση του.

Το κοντέρ δείχνει πως το Model S τρέχει με 115 km/h -το Autopilot δεν λειτουργεί πάνω από τα 150 km/h, οπότε μπορεί να είναι μόνο χιλιόμετρα ανά ώρα και όχι μίλια. Παρόλα αυτά, ακόμη και στα 115 km/h, ένα πρόβλημα ανάγνωσης των διαχωριστικών γραμμών του δρόμου από τους αισθητήρες θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο για τους δύο επιβάτες. Τέλος, σημειώστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιδιοκτήτες ή/και οδηγοί της Tesla «διασκεδάζουν», αφήνοντας το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube