Tesla: 416.000 μοντέλα της δύναται να φρενάρουν μόνα τους!

Tesla: 416.000 μοντέλα της δύναται να φρενάρουν μόνα τους!

Ο NHTSA ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την περίπτωση 416.000 μοντέλων της Tesla, έπειτα από καταγγελίες ιδιοκτητών τους, ότι τα αυτοκίνητα φρέναραν μόνα τους…

Ο ΝHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινάει έρευνες προκειμένου να «εξιχνιάσει» κατά πόσον τα μοντέλα της Tesla, Model 3 και Model Y, φρενάρουν μόνα τους!

Αφορμή για τη συγκεκριμένη έρευνα στάθηκαν οι καταγγελίες που έχει λάβει ο οργανισμός από 354 και πλέον ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στα αυτοκίνητα τους ενεργοποιήθηκε χωρίς καμία δική τους εντολή το σύστημα πέδησης ενώ κινούνταν στο δρόμο και ως επί το πλείστον σε εθνικό δίκτυο.

Tesla

Ευτυχώς, καμία από τις 354 καταγγελίες δε συνοδεύεται από κάποιο θανατηφόρο τροχαίο, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων οι υλικές ζημιές ήταν μεγάλες, ενώ δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που υποστηρίζουν ότι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με το NHTSA, η έρευνα αφορά 416.000 μοντέλα της Tesla, κατασκευής 2021 με συστήματα Adaptive Cruise Control και Autopilot.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube