Τερματισμός της συνεργασίας BMW και PSA Peugeot/Citroën

Τερματισμός της συνεργασίας BMW και PSA Peugeot/Citroën

Η BΜW και η PSA Peugeot/Citroën θα τερματίσουν τη συνεργασίας που είχαν στους μικρούς βενζινοκινητήρες, με τη λήξη της συμφωνίας το 2016.

Η BMW και η Peugeot πιθανότατα θα τερματίσουν τη συνεργασία που έχουν για την εξέλιξη και κατασκευή μικρών βενζινοκινητήρων, όταν η επίσημη μεταξύ τους συμφωνία λήξει το 2016, δήλωσε μια πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα.

Η BMW, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων, δεν έχει ανάγκη πια τη συνεργασία αυτή, καθώς η εταιρεία εξελίσσει τους δικούς της κινητήρες. Επιπλέον η Peugeot δένεται όλο και πιο σφιχτά στο άρμα της General Motors μέσω μιας ευρύτερης συμμαχίας, είπε η ίδια πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, καθώς οι συζητήσεις δεν γίνονται ακόμη σε επίσημο επίπεδο.

Η λήξη του προγράμματος που θα μπορούσε να επιφέρει το τέλος της συνεργασίας BMW-Peugeot ξεκίνησε το 2002, όταν οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να εξελίξουν και να κατασκευάσουν από κοινού περισσότερο από ένα εκατομμύριο μικρούς βενζινοκινητήρες. Αργότερα, η συμφωνία επεκτάθηκε περιλαμβάνοντας κατασκευή εξαρτημάτων για υβριδικά βενζινο-ηλεκτρικά συστήματα. Αυτό το μέρος της συμφωνίας δεν έλαβε τέλος τον περασμένο χρόνο, οπότε και η Peugeot με την GM άρχισαν να οικοδομούν τη συνεργασία τους στις αρχές του 2012.

Οι κινητήρες της συνεργασίας BMW/Peugeot χρησιμοποιούνται στα μικρά αυτοκίνητα της Mini και στα μεσαία αυτοκίνητα της γκάμας της Peugeot, αλλά και στα Citroën DS4 και DS5.

Η BMW θα αντικαταστήσει τα προϊόντας αυτής της συνεργασίας, με τα υπό εξέλιξη δικά της 3κύλινδρα, 4κύλινδρα και 6κύλινδρα μοτέρ, ντίζελ ή βενζίνης. Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Norbert Reithofer, ανέφερε τον Ιούλιο στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Boersen-Zeitung ότι τα ίδια μοτέρ θα χρησιμοποιηθούν και από τη Mini.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube