Τεράστια επιτυχία τo Dodge Challenger

Τεράστια επιτυχία τo Dodge Challenger

Παρά τη σταδιακή εγκατάλειψη των V6 και V8, η Αμερική εξακολουθεί να είναι οπαδός των κλασικών μοντέλων, ειδικά όταν μένουν πιστά στο πρωτότυπο. Η Dodge ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 580.000 Challenger από το 2008.

Καθόλου άσχημα για ένα σπορ κουπέ με μεγάλο κινητήρα. Έναντι $27.295 (έξω οι φόρων) αγοράζεις έναν 3.6 Pentastar V6 με 305 άλογα που είναι το εισιτήριο εισόδου για το Dodge Challenger. Με άλλα λόγια, το αυτοκίνητο δεν απευθύνεται σε όλους και στοχεύει σε μια εξειδικευμένη αγορά, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Για 20 χρόνια, παρατηρούμε τη σταδιακή εγκατάλειψη των μεγάλων κινητήρων από τους Αμερικανούς κατασκευαστές, αλλά η Dodge δεν παραιτήθηκε από το Challenger. Η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει πάνω από 580.000 κομμάτια του Challenger από το 2008. Μια εξαιρετική επίδοση για ένα κουπέ με καριέρα δέκα ετών και μόνο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Τα πιο ισχυρά μοντέλα (SRT Hellcat, Redeye, Demon) συνέβαλλαν σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα του Challenger, αλλά όχι μόνο. Σε αντίθεση με τις Chevrolet Camaro και τις Ford Mustang, οι οποίες σαφώς έχουν απομακρυνθεί από το ορίτζιναλ μοντέλο σε αισθητικό επίπεδο, η Dodge επέλεξε να παραμείνει πιστή στο Challenger του 1970. Μια συνταγή που η Dodge δεν αποφάσισε να εφαρμόσει στο Charger, το οποίο είναι τώρα μια 4θυρη μπερλίνα, απομακρυσμένη από το μοντέλο του ’66.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σινεμά & Αυτοκίνητο: Vanishing point [official trailer video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τοπ 30 Muscle Cars όλων των εποχών
 

Dodge Challenger R/T 440 Six Pack 1970
Dodge Challenger R/T 440 Six Pack 1970

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube