Dodge Challenger Demon: Επίσημα το πιο γρήγορο στο 0-60 mph (0-96 km/h)

Dodge Challenger Demon: Επίσημα το πιο γρήγορο στο 0-60 mph (0-96 km/h)

Αν ξεκινήσει με τον ίδιο “rollout” τρόπο, είναι ταχύτερο από τον μέχρι τώρα κάτοχο του ρεκόρ, το Tesla Model S P100D.

Οι φαν της Tesla είπαν, μετά την παρουσίαση του Dodge Challenger SRT Demon, ότι το 0-60 mph σε 2,3” που ανακοινώνει η Dodge είναι μεν εντυπωσιακό, αλλά πιο αργό από τα 2,28” που έχει πετύχει το Model S.

Όμως, σύμφωνα με το Motor Authority, αν το Demon ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε το Tesla στο περίφημο 0-60 mph του Motor Trend (δηλαδή το χρονόμετρο να γράφει αφού το αυτοκίνητο έχει διανύσει ένα πόδι, δηλ. 30,5 cm) θα είναι ακόμα πιο γρήγορο από το ηλεκτρικό σούπερ-σεντάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla (ξανα)σπάει το ρεκόρ στο 0-100

Αυτό υποστηρίζει ο υπεύθυνος για τα επιβατικά αυτοκίνητα της FCA Β. Αμερικής, Tim Kuniskis: «Τελευταία, κάποιοι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με μετρήσεις, οπότε περιλαμβάνουν εκκινήσεις rollout – και είναι ειλικρινείς», δήλωσε σε συνέντευξη. «Το καθαρό 0 ως 60 του Demon είναι 2,3”, αλλά με rollout είναι 2,1”. Κι αυτό είναι σημαντικό, διότι είναι το καλύτερο 0-60 στα αυτοκίνητα παραγωγής, ανεξάρτητα από την τεχνολογία τους».

Το 2,1” βέβαια γίνεται με τον έξτρα εγκέφαλο Direct Connection, αγωνιστική βενζίνη 100 οκτανίων, χωρίς τα πίσω καθίσματα και με ειδικά λάστιχα για ντράγκστερ. Όλα αυτά όμως είναι διαθέσιμα απευθείας από το εργοστάσιο. Στη στάνταρ μορφή του και χωρίς rollout, το Demon κάνει το 0-60 mph (0-96 km/h) σε 2,53” – που είναι επίσης εντυπωσιακό.

Μείνετε συντονισμένοι, διότι αυτός ο ακήρυχτος πόλεμος για το 0-60 mph κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

[Πηγή: Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube