Τεράστια επένδυση στη Lotus ετοιμάζει η Geely

Τεράστια επένδυση στη Lotus ετοιμάζει η Geely

Ο κινέζικος κολοσσός που ελέγχει τη Lotus, ετοιμάζεται να επενδύσει πάνω από 1,5 δις ευρώ για να επαναφέρει τη βρετανική εταιρεία στο προσκήνιο των σπορ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Geely ετοιμάζεται να κάνει μια πραγματικά μεγάλη επένδυση στη Lotus.

Να θυμίσουμε ότι η κινέζικη εταιρεία που κατέχει το 51% της Lotus από πέρυσι το Σεπτέμβριο, είναι ένας κολοσσός που έχει επίσης τη Volvo, την Polestar, τη London Taxi Company, τη Lynk & Co, τη Yuan Cheng Auto και το 49,9% της Proton.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Geely σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει νέες εγκαταστάσεις για την Έρευνα και την Ανάπτυξη καθώς και την παραγωγή των νέων Lotus, ενώ θα μεγαλώσει περαιτέρω το μερίδιό της αγοράζοντας μετοχές από τη Μαλαισιανή Etika Automotive.

Μάλιστα από τότε που η Geely έγινε ο βασικός μέτοχος της Lotus, Πρόεδρος της τελευταίας είναι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της πρώτης, Daniel Donghui Li, ο οποίος δήλωσε: «Τώρα είναι ώρα να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη της Lotus ως μια ανταγωνιστική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σε πρώτη φάση αναμένεται να προσληφθούν γύρω στους 200 μηχανικούς και να γίνει επέκταση των σημερινών εγκαταστάσεων της εταιρείας, προκειμένου να ξεκινήσει να υλοποιείται το όραμα της Geely.

Και για όποιον απορεί γιατί η τελευταία να κάνει μια τέτοια επένδυση, η απάντηση είναι απλή (λέμε τώρα): Γιατί αφενός στοχεύει να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στη βιομηχανία του αυτοκινήτου παγκοσμίως, αφετέρου θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της Lotus σε πεδία όπως τα συνθετικά υλικά και η σπουδή στο να κατασκευάζει ελαφριά αυτοκίνητα. Και αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό στην εποχή των όλο και πιο αυστηρών νόμων για τις εκπομπές ρύπων.

[Πηγή: Autoexpress.co.uk, Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube