Τέλος στη συνεργασία Renault-Caterham για μοντέλα δρόμου;

Τέλος στη συνεργασία Renault-Caterham για μοντέλα δρόμου;

Το σπορ κουπέ που ετοίμαζαν από κοινού Renault και Caterham φαίνεται πως δεν θα υλοποιηθεί ποτέ αφού οι δρόμοι τους χωρίζουν πρόωρα.

Σύμφωνα με άνθρωπο που εμπλέκεται με το θέμα η από κοινού εξέλιξη ενός σπορ κουπέ που θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Alfa Romeo 4C από τη Renault και την Caterham φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν.

Το τέλος της συνεργασίας δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από καμία από τις δύο εταιρίες, οπότε μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε ότι πρόκειται για μια φήμη που δεν θα επιβεβαιωθεί. Ο πληροφοριοδότης του Reuters πάντως αποκάλυψε ότι σήμερα Τετάρτη η διοίκηση της Renault θα ενημερώσει τα σωματεία των εργαζομένων για την παύση της συνεργασίας με την Caterham που είχε ξεκινήσει πριν από εννέα μήνες.

Λέγεται μάλιστα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Carlos Ghosn είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο η Caterham θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις του project από τα τέλη της περασμένης χρονιάς. Τα καλά νέα είναι ότι, σύμφωνα με την ίδια πηγή πάντα, η Renault θα συνεχίσει μόνη της την εξέλιξη ενός roadster που θα αναβιώσει την ιστορική φίρμα Alpine.

Το πώς θα αντιδράσει η Caterham, η οποία ήλπιζε στη βοήθεια της Renault για τη μετατροπή της σε μια σπορ μάρκα παγκόσμιου βεληνεκούς, παραμένει άγνωστο. Τίποτα από τα παραπάνω πάντως δεν επηρεάζει τη συνεργασία των δύο εταιριών στη Formula 1 οπότε η Renault θα συνεχίσει να εφοδιάζει την Caterham με κινητήρες, όπως άλλωστε και τις Red Bull, Lotus και Toro Rosso.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube