Στα σκαριά το σπορ μοντέλο των Caterham και Alpine

Στα σκαριά το σπορ μοντέλο των Caterham και Alpine

Εγκρίθηκαν τα τελικά σχέδια του νέου σπορ μοντέλου που θα κάνει την εμφάνισή του το 2016.

Το νέο σπορ κουπέ αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ των Caterham και Alpine. Η Caterham το ονομάζει C 120 και είναι ένα 2θέσιο μοντέλο που θα πλαισιώνει την γκάμα τόσο της βρετανικής εταιρείας, όσο και της Alpine που θα επαναλανσαριστεί ως φίρμα μέσα στο 2015.

Σύμφωνα όμως με την Caterham, το νέο μοντέλο δεν θα είναι απλά ένα Alpine με άλλα σήματα. Και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν διαφορετικής σχεδίασης αμάξωμα και εσωτερικό, με τα κοινά χαρακτηριστικά να είναι πραγματικά λίγα. Μάλιστα, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker, ανέφερε ότι τα δύο αυτά μοντέλα θα αφήνουν εντελώς διαφορετικής εντύπωση στο κόσμο, ενώ θα αποτελούν τεχνολογική βιτρίνα και για τις δύο εταιρείες.

Ακόμα, η απόδοση του κινητήρα, τα οδικά χαρακτηριστικά και οι ρυθμίσεις στο τιμόνι θα διαφέρουν, με την Caterham να ρυθμίζει το C 120 στα δικά της γούστα και θέλω. Βέβαια, παρά το γεγονός ότι και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν την ίδια ισχύ και ροπή, η Caterham αναμένεται να προσφέρει και εκδόσεις με διαφορετική απόδοση.

Η ισχύς του κινητήρα αναμένεται να είναι κοντά στους 250 ίππους, όμως πηγές μας στην Caterham λένε ότι θέλουν να την ανεβάσουν στους 300. Ο κινητήρας είναι νέος της Renault και η παραγωγή του δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Το βάρος του μοντέλου αναμένεται να είναι κοντά στα 1.100 kg, γεγονός που βελτιώνει πολύ την σχέση κιλών/ίππων.

Η κατασκευή και των δύο μοντέλων θα πραγματοποιηθεί στο καινούριο εργοστάσιο της Renault στο Dieppe, εργοστάσιο που ανήκει και στις δύο εταιρείες σε ποσοστό 50/50.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube