Τέλος στα ψηφιακά καντράν για το υφιστάμενο Peugeot 308

Τέλος στα ψηφιακά καντράν για το υφιστάμενο Peugeot 308

Η έλλειψη τσιπ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία οδήγησε την Peugeot στην απόφαση να αντικαταστήσει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με αναλογικό στα τελευταία κομμάτια του απερχόμενου 308.

Η Stellantis ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων στα Peugeot 308 της υφιστάμενης γενιάς με αναλογικά όργανα, λόγω έλλειψης στα τσιπ, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους για τα άλλα μοντέλα της.

Να θυμίσουμε πως το πιο πρόσφατο facelift του απερχόμενου 308 παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2020 με την προσθήκη ψηφιακού καντράν, ενώ η ολοκαίνουργια γενιά του γαλλικού μικρομεσαίου έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2021.

Η αλλαγή αφορά μόνο μοντέλα απερχόμενης γενιάς που θα βγουν από το εργοστάσιο του Sochaux από τον Μάη, με την παραγωγή να ολοκληρώνεται το φθινόπωρο. Η νέα γενιά του 308 θα παράγεται σε διαφορετικό εργοστάσιο στο Mulhouse της Γαλλίας και θα διατηρήσει τον τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μοντέλα της Peugeot αλλά και των άλλων εταιρειών του ομίλου Stellantis που δεν επηρεάζονται.

Εκπρόσωπος της Stellantis δήλωσε πως αυτός είναι ένας ευέλικτος τρόπος για να ξεπεραστεί το πραγματικό εμπόδιο στην παραγωγή αυτοκινήτων μέχρι να τελειώσει η κρίση των τσιπ η οποία έχει επηρεάσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Όσο για τα Peugeot 308 που θα εξοπλίζονται εκτάκτως με αναλογικά όργανα, οι ιδιοκτήτες θα λάβουν έκπτωση 400 ευρώ όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα.

Εκτός από τη Stellantis, η έλλειψη εξαρτημάτων μικροηλεκτρονικής που παρατηρήθηκε λόγω της πανδημίας, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις General Motors, Ford και Volkswagen.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube