Τέλος παραγωγής για την BMW 3 Series GT

Τέλος παραγωγής για την BMW 3 Series GT

Η πρακτική έκδοση της τριάρας καταργείται χωρίς αντικαταστάτη.

Η BMW σταμάτησε την παραγωγή της 3 Series GT χωρίς να έχει προγραμματίσει κάποιον αντικαταστάτη. Όπως αναφέρει το Autocar, το μοντέλο καταργήθηκε από τους τιμοκαταλόγους της BMW στη Μ.Βρετανία (στην Ελλάδα παραμένει διαθέσιμη σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο τιμοκατάλογο του Δεκεμβρίου).

Όπως είχαμε γράψει και τον Μάρτιο, η απόφαση της βαυαρικής φίρμας να καταργήσει την 3 Series GT ήταν μέρος της στρατηγικής της για περικοπή των εξόδων κατά €12 δισεκατομμύρια. Υψηλόβαθμα στελέχη της BMW επιμένουν πως η ζήτηση για το μοντέλο παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα, όμως η ευρεία γκάμα SUV της BMW είναι ικανή για να απορροφήσει τους αγοραστές προσφέροντάς τους παρόμοια χαρακτηριστικά.

Η 3 Series GT (Gran Turismo) παρουσιάστηκε το 2013 ενώ το 2016 δέχθηκε ένα διακριτικό facelift. Το μοντέλο ήταν μια πιο πρακτική πεντάθυρη εκδοχή της προηγούμενης 3 Series με την οποία μοιραζόταν τη γκάμα κινητήρων και τα μηχανικά μέρη. Το αμάξωμα της GT είχε μεγαλύτερες διαστάσεις, με θετικό αντίκτυπο και στους χώρους της καμπίνας.

Δεδομένης της κατάργησης του μοντέλου, η γκάμα της σημερινής 3 Series (G20) θα περιοριστεί στις Sedan και Touring εκδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube